Ondernemend Heuvelrug: PWK Beveiliging weert elke inbreker

24 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

AMERONGEN - Tijdens de Veilig Wonen Dag 2012 van het Beveiligingscentrum en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid viel Peter Wienia met zijn bedrijf PWK Beveiliging in de prijzen. De Amerongse ondernemer won de eerste prijs voor zijn vakmanschap bij inbraakpreventie.

door Rose Carry Lokin

Wienia heeft al menig woonhuis voorzien van goed hang- en sluitwerk en altijd gepaard met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Service en kwaliteit staat bij Wienia voorop. ,,Een kwalitatief goed slot in combinatie met een slechte monteur, maakt het een slecht slot’’, zegt hij. ,,Als ik een slot monteer doe ik dat goed! Daarmee wordt een maximale inbraakpreventie verkregen.’’ Bij seizoenswisselingen - wanneer vocht of warmte vat heeft op hout - controleert Wienia op verzoek en gratis de gemonteerde sloten. Naast het preventief beveiligen tegen inbraak wordt Wienia ook vaak ingeschakeld als mensen zich buiten hebben gesloten. ,,En dat komt heel regelmatig voor’’, weet hij. De Ameronger geniet dan van de reactie van een bewoner als het huis weer betreden kan worden. ,,Dolblij zijn ze dan.’’ Wienia startte 12 jaar geleden zijn eigen beveiligingsbedrijf.? Hij wilde graag techniek, commercie en sociale vaardigheden combineren. Doordat deze ingrediënten alle drie in zijn werk zitten, is de ondernemer nog steeds gek met zijn vak. Veiligheid heeft altijd een rol?gespeeld in zijn leven. ,,Vroeger haalde ik al de stekkers uit het stopcontact als ik van huis ging.’’

PWK-beveiligingen is gespecialiseerd in raam- en deursloten en overig hang- en sluitwerk, zowel voor woningen als voor bedrijven zoals woningcorporaties.?PWK voert eerst een gratis inventarisatie uit en geeft dan een duidelijke uitleg en vrijblijvende prijsopgaaf. Daarbij hanteert het bedrijf vaste prijzen inclusief montage. PWK beveiligingen werkt alleen met goedgekeurde sloten van Veilig Wonen. Na de montage krijgt de klant het Veilig Wonen certificaat en raamstickers.

Het werkgebied van PWK beveiligingen is Midden Nederland met de plaatsen Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Ede, Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Tiel, ‘s Hertogenbosch en de nabije omgeving van Amerongen zoals Driebergen, Doorn, Leersum,? Maarn, Maarsbergen en Rhenen. De meest voorkomende zaken waarvoor PWK Beveiliging wordt ingeroepen zijn herstelwerkzaamheden na inbraak, preventief beveiligen, reparaties aan sluitwerk en deur openen bij bijvoorbeeld een vergeten sleutel.

PWK Beveiligingen, Peter Wienia. Tel: 0343-574373. www.pwkbeveiligingen.nl

advertentie
advertentie