Presentatie knooppuntenkaart paardenroutes

18 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Bij partycentrum/stalhouderij Het Leersumse Veld is maandag 28 mei de presentatie van de knooppuntenkaart paardenroutes in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De presentatie vindt plaats in het kader van de Dag van het Nationaal Park. De presentatie van deze kaart is de afsluiting van een uniek project dat door veel vrijwilligers is uitgevoerd.

De Utrechtse Heuvelrug is na de Veluwe het grootste boscomplex van Nederland met prachtige paardenpaden. Afgelopen maanden zijn knooppuntenroutes uitgezet voor ruiters en menners. Fietsers zijn al langer bekend met de knooppuntenroutes. Een route uitstippelen is eenvoudig met behulp van de nieuwe kaart. De ruiter of menner noteert de volgorde van de gekozen knooppunten. In het veld staan de genummerde paaltjes die naar het volgende genummerde knooppunt verwijzen. Met behulp van de kaart kan het rondje groter of kleiner gemaakt worden. De knooppunten voor paardenpaden zijn een aanvulling op de bestaande markering voor paardenroutes.

Financiële steun is verleend door de Rabobank Utrechtse Heuvelrug en de provincie Utrecht. Praktisch alle eigenaren en beheerders in het gebied hebben medewerking verleend.

advertentie
advertentie