College biedt excuses aan voor optreden Pamboer

16 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Wethouder Roy Pamboer (VVD) heeft niet passend gereageerd toen hij in de raadscommissie aan de tand werd gevoeld over het nieuwe gemeentekantoor. In een memo aan de gemeenteraad biedt het hele college daarvoor zijn excuses aan.

door Michiel Schaaij

Een deel van het kantoor in aanbouw is nu al overbodig en wordt daarom verhuurd aan de Regionale ICT Dienst. In de raadscommissie weigerde Pamboer om te reageren op berekeningen van fractieleider Gerrit Boonzaaijer (SGP). Die becijferde dat de verhuur van het nu al beruchte gebouw C een financieel nadeel van € 470.000 oplevert. De gemeente incasseert jaarlijks € 94.000 terwijl de kapitaal- en exploitatielasten € 564.000 bedragen.

Behalve een excuus voor het optreden van Pamboer, trekt het college ook het boetekleed aan voor de procedure. ,,Het was verstandiger geweest om de gemeenteraad eerder vertrouwelijk te informeren'', schrijft het college nu. ,,Er moest behoedzaam en vertrouwelijk gehandeld worden, maar in deze behoedzaamheid en vertrouwelijkheid zijn we, tegenover de raad te strikt geweest. Gezien de politieke gevoeligheid van dit onderwerp was bespreking in een eerder stadium verstandig geweest'', aldus het college.

advertentie
advertentie