Talenten Pink Panthers naar rugbyacademie

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Pink Panthers zetten zich niet alleen in voor de breedtesport, ook talentontwikkeling staat centraal bij de Driebergse rugbyclub. Talenten zijn nodig omdat het vlaggenschip ,,the First XV'' nu is gepromoveerd naar de hoogste rugbyklasse in Nederland. Naast het ontdekken van talenten is er nu een vervolgstap gemaakt in talentontwikkeling door de gezamenlijke verenigingen in district Midden Oost, met het opzetten van een Rugby Academy.

De Academy is een samenwerking van stichting RAMO (Rugby Academy Midden Oost) en een LOOT-school in Hilversum, het Commenius Lyceum. LOOT staat voor Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport. In augustus wordt gestart met een eerste lichting van talentvolle rugbyers en rugbysters. Kinderen die de basisschool verlaten, gaan starten op hun eigen niveau binnen het CVO in Hilversum. Naast hun 'normale' opleiding volgen deze spelers en speelsters elke dag twee uur rugbytrainingen onder leiding van twee toptrainers. Deze talenten zijn eerst geselecteerd door de talentencentra in Midden Oost Nederland. Hierna kregen ze de zogenaamde 'talentenstatus' van de Nederlandse Rugbybond en het NOC-NSF. Totaal zijn er nu zeventien spelers en één speelster geselecteerd.

Vanuit the Pink Panthers zijn dat er maarliefst vijf. Twee spelers uit Driebergen, drie uit Zeist. Daarmee levert the Pink Panthers de meeste spelers. Extra trots is de club op de 11-jarige Ewout Berk, die als jongste speler geselecteerd is.

Het talentenprogramma is een sportieve uitdaging voor de jonge rugbyers, maar ook financieel is het voor zowel de club als de ouders een flinke kostenpost. Voor de rugbyouders betekent het een extra kostenpost van € 1800,-. Om de kosten enigszins te drukken, hebben The Pink Panthers en de ouders extra acties op poten gezet. Zo is er komende seizoen bij elke thuiswedstrijd van The First XV een loterij, organiseren ze een kledingbeurs en gaan ze loten verkopen voor de Grote Clubactie. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke sponsoren die een steentje willen bijdragen.

advertentie
advertentie