Negen jaar cel voor bankovervaller

11 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een 23-jarige man is vrijdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor een gewelddadige poging om de Rabobank in Driebergen te overvallen, op 24 mei van vorig jaar. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie .De verdachte opereerde samen met een andere man, die nog voortvluchtig is.

Bij de mislukte bankoverval gebruikten de mannen meerdere vuurwapens en een stormram. Daarna volgde een woeste vlucht. Een passant die zag dat er een overval gaande was, probeerde de overvallers tegen te houden toen zij er vandoor gingen op een scooter. Hij ramde de scooter. De overvallers kwamen op zijn motorkap terecht, maar konden snel weer opstaan. Toen de getuige uit zijn auto stapte werd hij door één van de overvallers gericht beschoten. De kogel miste een buurtbewoner die voor haar raam stond maar net. Daarnaast werden nog twee andere passanten bedreigd en kreeg een andere automobilist een pistool op zijn borst gezet, in een poging hem zijn autosleutels afhandig te maken.

Uiteindelijk wisten de overvallers te ontkomen, maar met behulp van DNA-sporen die op onder meer een zonnebril en jas werden aangetroffen, kon één van de overvallers worden aangehouden.

De rechtbank hield er rekening mee dat de verdachte al eerder was veroordeeld wegens diefstal met geweld en een overval. De verdachte had zich kort voor de overval onttrokken aan elektronisch toezicht.

advertentie
advertentie