Ondernemend Heuvelrug: Ninus ondersteunt lichaam en geest

18 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

LEERSUM - ,,Bewegen draagt bij aan de gezondheid, maar er is meer nodig voor een vitaal leven.’’ Aan het woord is personal trainer en coach Jurjen Groen van Ninus. Naast gezond bewegen doelt de trainer ook op de geestelijke vitaliteit van mensen. Met alleen maar sporten wordt dat doel niet bereikt. Daarom geeft Ninus aandacht aan zowel lichaam als geest.

door Rose Carry Lokin

,,Bijna iedereen kent de cijfers wel. Van de mensen die beginnen aan hardlopen belandt één op de drie na een half jaar op de tafel van de fysiotherapeut.’’ Het standaardbeeld dat mensen hebben van een personal trainer en coach is dat deze iemand zich een uur in het zweet laat werken. Maar volgens Ninus komt er meer kijken bij een gezond en vitaal gevoel. De coach en trainer brengt zijn klanten terug in een staat van kalmte en overzicht. Hij werkt vanuit de aikidofilosofie, dat streeft naar harmonie tussen de twee-eenheid lichaam en geest. ,,Want een sterk lichaam en een sterke geest hebben namelijk het vermogen om vrij te kunnen blijven bewegen als de situatie daar om vraagt’’, aldus Jurjen. Het uiteindelijke doel dat Ninus voor ogen heeft is om zijn klanten een natuurlijke manier van bewegen eigen te maken. ,,Ik ondersteun daarbij op allerlei manieren. En als dit goed wordt toegepast, heeft iemand aan het eind van het traject een resultaat voor het leven.’’

De aanpak van Ninus is bijzonder. De in Leersum woonachtige personal trainer en coach geeft geen afbeuloefeningen, maar besteedt veel aandacht aan de manier van leven, gelardeerd met goede gesprekken en een dosis plezier en humor. Groen vindt het belangrijk dat hij een goede klik heeft met zijn klant. ,,Is die er niet dan zoek ik iemand die wel bij de persoon past.’’ Voordat het traject van coaching en training van start gaat wordt er eerst een belastbaarheidstest afgenomen. Daarvoor werkt Ninus samen met topsportcoach Henk Kraaiijenhof. ,,Het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen in de fysieke en mentale belastbaarheid. Overigens zonder daarover te oordelen’’, aldus Ninus. Daarna draait het om het aanleren van, het toepassen op en het onderhouden van fysiek en mentaal gezond bewegen.

Met zijn aanstekelijke enthousiasme en ervaring heeft Jurjen Groen al vele mensen uit het bedrijfsleven ondersteund. Reacties hiervan zijn terug te vinden op de website van Ninus.

Ninus Personal Training & Coaching, Jurjen Groen, www.ninus.nl. Tel 06-18630671

advertentie
advertentie