Kinderkledingbeurs zoekt organisatieteam

10 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De kinderkledingbeurs in Maarn is twee keer per jaar een happening die vele mensen naar het dorpshuis trekt. Al 9 jaar staan Jacqueline Dokter en Kiran Dijkstra garant voor de organisatie van de beurs. Tijdens de voorjaarsbeurs 2013 nemen ze afscheid.

door Monique José Timmermans

,,Daarom zijn we op zoek naar dames die de organisatie van ons willen overnemen. We kunnen dan samen de najaarsbeurs voorbereiden en aangezien tijdens de voorjaarsbeurs van 2013 het jubileum van de 30e beurs wordt gevierd, helpen wij dan nog graag mee om er een knalfeest van te maken.”

Niet voor niets hebben Dokter en Dijkstra zo lang aan de basis gestaan. ,,Wij zijn altijd met kleding bezig. Privé voor onszelf en de kinderen, voor ons werk en dus ook voor de beurs.” Bovendien speelt het sociale aspect een rol. ,,Je bent met een groep gezellige mensen en je leert er steeds meer kennen.”

De organisatie achter de schermen staat als een huis. De website www.kinderkledingbeurs-maarn.nl speelt daarin een sleutelrol. Verkopers en vrijwilligers kunnen zich er aanmelden, waarna de organisatie makkelijk lijsten kan uitdraaien. Voor de nieuwe organisatie is belangrijk dat zij kan werken met het gebruiksvriendelijke Joomla waarin de website is gebouwd.

Juridisch is het ook goed geregeld, vertellen de dames. ,,Er is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en je mag als non-profit organisatie geld ophalen voor het goede doel zonder fiscale consequenties. Van één beurs per jaar is het goede doel de peuterspeelzaal, van de andere beurs rouleert het doel.”

Met de begunstigde organisaties zijn afspraken dat deze in ruil een aantal vrijwilligers leveren. ,,Vrijwilligers profiteren bovendien van voordeeltjes als ze zich eerder kunnen melden als verkoper en zij hebben als koper eerste keus.” Het aanbod biedt altijd voor elk wat wils, van merkkleding tot Hema, voorwaarde is dat het er goed uitziet. ,,Dat checken we als we de kleding innemen. Soms verkopen we ook restpartijen van winkels tegen de aantrekkelijke tweedehands prijzen.”

Het werk concentreert zich in de maand voorafgaand aan de beurs, zo’n 5-8 uur, en rond de dag zelf, samen met vele vrijwilligers.

Belangstelling of meer weten? Mail info@kinderkledingbeurs-maarn.nl.

advertentie
advertentie