Sportteam Heuvelrug en sportverenigingen vergroten kennis

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Utrechtse Heuvelrug was goed vertegenwoordigd tijdens de workshopavond 'Winnen doen we samen' die Sportservice Midden Nederland vorige week organiseerde. Diverse combinatiefunctionarissen en kaderleden van vijf sportverenigingen namen deel aan de workshop met suggesties over het omgaan met ouders langs de lijn en (het voorkomen van) grensoverschrijdend gedrag.

Tijdens de workshop over het werven en behouden van vrijwilligers kregen de Heuvelrugse deelnemers tips over het aantrekken, begeleiden en behouden van (nieuwe) vrijwilligers. ,,Zeker de moeite waard om iets mee te doen bij onze vereniging", aldus Hans Nieuwenhuijs, bestuurslid van basketballvereniging Blue Arrows.

Combinatiefunctionaris Ilse Köpping nam deel aan de workshop 'Kanjers in de sport': ,,Een methode om te kijken naar het gedrag van kinderen en daarop in te spelen. Zo kun je als trainer alles uit een kind en team te halen tijdens de sportlessen. Het was een leerzame avond. Ik kan met deze nieuwe kennis mijn school én sportvereniging verder professionaliseren zodat de sportlessen nog leuker en effectiever worden."

advertentie
advertentie