Oranjevereniging heeft alles rond

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De programmaboekjes zijn aan huis bezorgd, meer dan vijfhonderd plaatsen voor de koninginnemarkt zijn vergeven en de hulptroepen staan klaar. Voor voorzitter Hans den Hartog van de Driebergse Oranjevereniging zitten de voorbereidingen er bijna op; de viering van Koninginnedag 2012 kan beginnen. Het enige wat niet geregeld kan worden is het weer, maar dat is dan ook de enige onzekere factor in het verder doortimmerde feestprogramma.

Nu hopen op lekker weer

door Katka Kolmas

Driebergen heeft op Utrecht na de grootste koninginnemarkt van de provincie en trekt elk jaar veel bezoekers. De Oranjevereniging organiseert behalve de markt ook alle andere activiteiten en verzet elk jaar veel werk om van de Koninginnedag een succes te maken. Voor Hans den Hartog is dit zijn tweede jaar als voorzitter van de vereniging. Samen met acht bestuursleden is hij al sinds september vorig jaar druk met de voorbereidingen. ,,In het najaar is meestal het concept voor de dag al klaar. Vanaf januari komen we eenmaal per maand bijeen om de plannen uit te werken en de taken te verdelen. Vergunningen moeten aangevraagd, ondernemers benaderd, het programmaboekje gedrukt en verspreid, te veel om op te noemen.” Den Hartog doet het allemaal graag. ,,Het is een enthousiaste club mensen die zeer betrokken is bij de Driebergse gemeenschap. Het is elk jaar een uitdaging om alles rond te krijgen, met als beloning de dag zelf”, vertelt Den Hartog.

De dag begint om negen uur op Buitenplaats Sparrendaal met het openingsconcert door Harmonie Aurora en om half tien worden tijdens de Aubade ballonnen opgelaten. ,,Dit jaar zijn voor het eerst de liedteksten samen met een kleurplaat en de ballonkaart uitgedeeld op scholen. We hopen dat op die manier meer kinderen samen met hun ouders zullen naar de Aubade zullen komen. De teksten en kaarten zijn overigens ook ter plaatse verkrijgbaar”, aldus Den Hartog.

Het belooft een mooie Koninginnedag te worden met veel nieuwe activiteiten. Op de parkeerplaats bij de Eurowinkel komt een Open Podium. Iedereen die iets wil opvoeren, zoals zingen, dansen, een instrument bespelen of iets voordragen, kan zich hiervoor opgeven via de website. Nieuw dit jaar is verder de Winkelwagentjesrace over een lang parcours. Ook de oude succesnummers zijn er weer, zoals het Concours d’Elégance door de Driebergse Automobielclub en de mogelijkheid een ritje met een oldtimer te maken. En verder de springkussens bij het Dr. Schaepmanmonument, het beklimmen van de toren van de Grote Kerk aan de Hoofdstraat, het dweilorkest Dad en het fietsversieren. Dit jaar is bovendien het aantal koninginnemarktplekken uitgebreid langs de Hoofdstraat tot aan de Engweg om de activiteiten bij Sparrendaal meer bij de markt te betrekken.

,,Speciale dank dit jaar aan Hans van Vugt en de voetballers van FC Driebergen die op korte termijn de bewaking van de koninginnemarkt hebben geregeld. Dat is een belangrijke taak en we zijn blij dat we hiervoor hulp hebben gekregen. De voorbereidingen zijn zo goed als rond en we gaan ons best doen om er een leuke dag van te maken”, besluit Den Hartog die zelf al voor het ochtendgloren ter plaatse is om alles in goede banen te leiden.

Meer informatie is te vinden op de website www.oranjeverenigingdriebergen.nl

advertentie
advertentie