VVV opent nieuwe winkel

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het lijkt wel een toeristische Winkel van Sinkel. Je kunt er streekproducten als honing en kaarsen kopen, maar ook een indoor skydive of antislipcursus reserveren. Er worden theaterkaartjes voor de cultuurhuizen op de Heuvelrug aan de man gebracht. En vanzelfsprekend liggen de souvenirs en toeristische folders er voor het oprapen. De gloednieuwe VVV-winkel aan de Amersfoortseweg 27a ging donderdagochtend open voor het publiek.

Zichtbaar als gastheer van de Heuvelrug Stephan Enter is geen ambtenaar van de literatuur

door Michiel Schaaij

,,We willen veel mensen over de vloer’’, zegt manager Henny Verbruggen, sinds jaar en dag een bevlogen en onstuitbare pleitbezorger van het toerisme naar de Utrechtse Heuvelrug. Om de loop erin te krijgen, staan er Krasloten op de balie en kunnen bezoekers een Lottoformulier invullen. Maar ook als de jackpot niet in Doorn valt, zou er binnenkort zomaar een rode Ferrari op de stoep van de VVV-winkel gesignaleerd kunnen worden. Voor nog geen € 190 kunnen liefhebbers een rit van een uur in zo’n snelheidsmonster boeken en daarmee een jongensdroom in vervulling laten gaan. Wie liever op een elektrische fiets door de dorpen van de Utrechtse Heuvelrug toert, kan in de loop van dit jaar gebruik maken van een oplaadpunt naast de VVV-winkel. En op korte termijn kunnen bus- en treinreizigers er het saldo van hun ov-kaart opwaarderen.

Het vertrek van de VVV-balie uit Cultuurhuis Pléiade kwam voor buitenstaanders wellicht onverwacht. Maar volgens Verbruggen is het atrium van het Doornse cultuurhuis ongeschikt voor de ‘belevingswinkel’, die hij voor ogen had. De nieuwe vestiging aan de Amersfoortseweg sluit daarentegen naadloos aan bij het landelijke VVV-concept. ,,Op deze plek zijn we zichtbaar als gastheer van de Utrechtse Heuvelrug en kunnen we onze spilfunctie vervullen’’, aldus de manager, die de winkel zes dagen per week openstelt. Bovendien wil Verbruggen tijdens bijzondere gebeurtenissen ook op zondag open. Hij denkt daarbij aan de Kastelentocht op 19 augustus en de 100% Buitendag op 26 augustus.

In een tijd waar bezuinigingen hoog op de agenda staan, is de opening van een splinternieuwe winkel opmerkelijk. ,,De gemeente heeft ons met een forse, eenmalige bijdrage geholpen en ook de landelijke VVV is financieel bijgesprongen om de verhuizing te bekostigen’’, aldus Verbruggen. Om de Heuvelrug-VVV een goed toekomstperspectief te geven, is samenwerking met het bedrijfsleven echter onontbeerlijk. Verbruggen gaat daarom de boer op met een promotiepakket voor ondernemers in de toeristische sector. Hij biedt recreatiebedrijven interessante mogelijkheden om hun activiteiten voor het voetlicht te brengen. Zo werd er vorige week een beeldscherm van anderhalve meter op de binnenmuur van de nieuwe VVV-winkel gemonteerd. Daarop kunnen bezoekers interactief informatie opvragen over de vele toeristische mogelijkheden die de regio te bieden heeft.

De openingstijden van de VVV-belevingswinkel zijn: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. De eerste duizend bezoekers krijgen een zadelhoesje voor de fiets cadeau.

advertentie
advertentie