Onzekerheid over kazerne

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het is nog onduidelijk welke gevolgen de val van het kabinet Rutte heeft voor de toekomst van het Korps Mariniers. De Zeeuwse commissaris van de Koningin Karla Peijs (CDA) noemt de kabinetscrisis een ramp voor haar provincie en Heuvelrugwethouder Roy Pamboer (VVD) vreest een langere periode van onzekerheid.

Peijs en Pamboer zijn verwikkeld in een gevecht om de marinierskazerne, die nu nog in Doorn is gevestigd. Peijs leek aan het langste eind te trekken, toen Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) voor een verhuizing naar Vlissingen koos. Maar het is twijfelachtig of Hillen zijn voorkeur als demissionair bewindsman nog wel kan doordrukken. Volgens persbureau ANP is Peijs bang dat de mariniersverhuizing ernstige vertraging oploopt, of zelfs helemaal wordt afgeblazen.

Vanwege de kabinetscrisis werd de bijeenkomst van de vaste Kamercommissie voor Defensiegisteren geschrapt. Pamboer zou naar Den Haag afreizen om nogmaals te pleiten voor het behoud van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn, maar de hoorzitting is tot nader order uitgesteld.

advertentie
advertentie