Regio klaar voor nieuw stationsgebied Driebergen-Zeist

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De vernieuwing van stationsgebied Driebergen-Zeist gaat door. Dit geven de gemeentes Utrechtse Heuvelrug en Zeist, de provincie Utrecht en het Bestuur Regio Utrecht aan in een inmiddels ondertekende samenwerkingsovereenkomst.

De voorbije weken hebben de afzonderlijke besturen besloten over het ontwerp en hun bijdrages vastgesteld. In de overeenkomst leggen ze vast zich hier samen aan te binden. De overeenkomst wordt nu naar het ministerie gestuurd voor het aanvragen van de beschikking. Het goedkeuren hiervan duurt gemiddeld drie maanden. De verwachting is dat ProRail de werkzaamheden in 2015 kan starten. In 2019 kan iedereen dan gebruik maken van het nieuwe gebied.

Driebergen-Zeist krijgt een nieuw station en het gebied eromheen wordt ingrijpend verbeterd. Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt een compacte OV-knoop, die veilig is en waar al het verkeer goed door kan rijden. Het aantal sporen wordt uitgebreid naar vier en de N225 kruist straks het spoor met een tunnel.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met ProRail, Provincie Utrecht, Bestuur Regio Utrecht en gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Deze partijen leveren ook allemaal een financiële bijdrage aan het project.

Het ontwerp voor het nieuwe stationsgebied is te zien op www.stationsgebieddriebergenzeist.nl

advertentie
advertentie