Burgemeester Naafs bij herdenkingen in Driebergen

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is op vrijdag 4 mei namens de gemeente aanwezig tijdens de herdenkingen in Driebergen.

Het is voor het eerst sinds de totstandkoming van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in 2006 dat de burgemeester officieel de herdenkingen bijwoont. In de voorgaande jaren vertegenwoordigden de respectievelijke 'dorpswethouders' de gemeente tijdens de plechtigheden.

Evenals voorgaande jaren hebben op 4 mei in Driebergen weer drie herdenkingen plaats. ,,Een traditie die al 17 jaar bestaat en die vooralsnog wordt voortgezet'', zegt voorzitter Frits van Schaik van het Comité 4 en 5 mei Driebergen-Rijsenburg.

Het programma

15.00 uur: Korte herdenking bij de plaquette in de hal van Zorg-en Verpleeghuiscentrum Beukenstein aan de Hoofdstraat ter nagedachtenis aan omgekomen zogeheten Englandspielagenten. Belangstellenden zijn welkom.

17.30 uur: Korte herdenking in aanwezigheid van nabestaanden van de militairen en verzetsmensen die ter aarde zijn besteld op de Algemene Begraafplaats aan de Traaij.

18.00 uur: Vlaggen halfstok.

19.00 uur: Gebedsbijeenkomst onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Driebergen-Rijsenburg in de R.K. Kerk St. Petrus'Banden. Voorganger: ds. A. van Nijen.

19.30 uur: Opstelling op het Kerkplein voor en naast de kerk voor de stille tocht via de Drieklinken naar het verzetsmonument in het park De Wildbaan. Deelnemers met kransen of bloemstukken stellen zich zoveel mogelijk vóór in de stoet op. Dit geldt eveneens voor de vertegenwoordiging namens het college van B&W, leerlingen van de basisscholen en nabestaanden van omgekomenen uit de Tweede Wereldoorlog. Leden van Scouting Driebergen-Rijsenburg begeleiden een en ander.

19.35-19.45: Klokgelui.

Bij aankomst van de stoet speelt Harmonie Aurora koraalmuziek. Even voor 20.00 uur houdt burgemeester Naafs een korte overdenking. Na het klaroensignaal: twee minuten stilte, daarna taptoe - en dus geen Last Post (!) - en Wilhelmus (twee coupletten). Vervolgens kransleggingen bij het monument, daarna defilé.

advertentie
advertentie