Jasmijn van Lunteren maakt mooiste gedicht

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Jasmijn van Lunteren (8) uit Driebergen heeft afgelopen zondag de hoofdprijs gewonnen met haar gedicht 'Tranen verdriet'. Naast een fraaie poster met haar gedicht krijgt haar klas (groep 5 van de Vrije School Driebergen) een workshop poëzie aangeboden.

Het Poëziepaleis organiseert ieder jaar de landelijke dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor het festival werden ruim vierduizend gedichten ingestuurd, de honderd mooiste komen in een dichtbundel met de titel 'Samen weten wij alles'. Zondag 22 april werd een spetterende Grote Finaledag georganiseerd, met poëzieworkshops, optredens van echte dichters en een spannende prijsuitreiking.

De kinderjury verkoos het gedicht van Jasmijn tot winnaar voor de middenbouw. ,,We waren er best wel snel uit wat onze keuze voor de hoofdprijs was. Het beste gedicht van dit jaar is geschreven door Jasmijn van Lunteren. Ze schrijft over een gevoel waar veel mensen mee te maken krijgen. Iets waarvan vaak wordt gezegd dat het aanstellen is. Zoals Jasmijn erover schrijft, is het ook. Het gedicht laat goed merken hoe zij zich erover voelt. Dit is het mooiste gedicht van het jaar.'' Jasmijn zelf was vooral erg verrast dat ze had gewonnen. Over haar inspiratie vertelt zij het volgende: ''Van onze meester kregen wij een blaadje met een e-mailtje dat je mee kon doen. Toevallig had ik toen ook een turnwedstrijd. Ik wilde heel graag winnen maar ik werd vierde. Echt balen. Toen heb ik daar een gedicht over gemaakt. Dat was niet zo moeilijk, ik had het eigenlijk gelijk in mijn hoofd. Het kostte maar 10 minuten om het op te schrijven. Daarna heeft mijn moeder het ingestuurd. Omdat het eigenlijk best een eenvoudig gedichtje is had ik helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. Nu ben ik superblij."

Tranen verdriet

Tranen verdriet

En mijn familie snapt het niet

Als je bij een wedstrijd vierde wordt, ben je het net niet

En mijn familie snapt dat niet

Iedereen zegt ,,wees toch blij''

Je bent beter dan al die anderen achter je in de rij

Maar als je vierde bent, ben je het net niet

En dat doet mij verdriet

Jasmijn van Lunteren

8 jaar, groep 5

advertentie
advertentie