Ingezonden: Tienklapper DEV Doorn bij Lopik

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV, dat de punten hard nodig blijft hebben in de strijd om lijfsbehoud, had afgelopen zaterdag geen kind aan het al gedegradeerde Lopik. Gemakkelijk liep de score op tot 0-10.

Beide ploegen begonnen met de beste intenties aan de wedstrijd, maar al gauw werd duidelijk dat DEV als winnaar van het veld zou stappen. De ploeg uit Lopik zette ietwat naïef druk op de Doornse verdediging, maar doordat niet de hele ploeg aansloot had DEV veel ruimte om aan te vallen. Daarbij kwam dat de verdediging van Lopik geen gelukkige dag had met foute inspeelpasses en verloren duels. DEV speelde daarentegen gemotiveerd, was attent in de omschakeling en legde geregeld goede aanvallen op de mat. Het duurde zo'n twaalf minuten totdat Rick Andeweg de score opende. Een korte terugspeelbal werd door de spits opgepikt en langs de uitkomende goalie geschoten. DEV liep vervolgens geleidelijk uit tot een comfortabele 0-6 ruststand. Andeweg scoorde de tweede van zijn zeven treffers na twintig minuten spelen, waarna Helder Pedro Salazo de 0-3 binnenprikte. 0-4 werd het via een schot van Andeweg binnenkant paal die door de keeper werd binnengetikt. Bij de 0-5 en 0-6 stond Andeweg weer aan het eind van de aanval.

Ook in de tweede helft konden de aanvallers van DEV geregeld doorlopen richting de doelman van Lopik. DEV liep deze helft uit tot 0-10. Andeweg scoorde na een fraaie solo en met een intikker, de opgekomen back Pieter Hegger verraste de doelman door zowaar met rechts te schieten en tweede elftal speler Christiaan Stuy volleyde een bal binnen. Daarnaast kreeg DEV nog luttele kansen, maar was van een wedstrijd dus geen sprake meer. Het laatste kwartier kreeg Lopik nog een paar kansen, maar verder dan een hard schot net naast kwam het niet. De sportieve wedstrijd eindigde zo met dubbele cijfers.

Door puntverlies van DHSC staat de Doornse ploeg nu met nog twee wedstrijden te gaan op 5 punten van een nacompetitieplek, en de ploeg van Michel van Aken is ook Elinkwijk voorbij op de ranglijst. Zekerheid biedt dit nog niet, voor DEV wacht over twee weken de thuiswedstrijd tegen Delta Sports.

Sluis; Noordijk (van Middelkoop), van Amerongen, R. Okkersen (Kemper), Hegger, van Veldhuijsen, van Beugen, P. Okkersen, Andeweg, Stuy, Helder Pedro Salazo