College wil snel nieuwbouw op Het Rosarium

18 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Als het nieuwbouwplan van recreatiepark Het Rosarium niet snel van start kan, dreigt een faillissement. Dat schrijft gemeentesecretaris Terry van der Steen in een brief aan de gemeenteraad. Om ondernemers Alexandra en Wilco Löwenstein niet te duperen, wil het college versneld een nieuw bestemmingsplan voor het terrein vaststellen.

door Michiel Schaaij

Het is de bedoeling dat de vervangende nieuwbouw nog vóór het begin van het toeristisch seizoen 2013 opgeleverd wordt. Een jaar langer doorgaan met de huidige, verouderde bebouwing is onverantwoord, vindt het college. Bouwkundige noodvoorzieningen en de plaatsing van een nieuwe keukeninstallatie zijn te kostbaar, zeker als er een jaar later toch gesloopt moet worden. Daarom willen burgemeester en wethouders de gebruikelijke inspraakprocedure overslaan. Wel wordt er een inloopavond georganiseerd om de maatschappelijke uitvoerbaarheid van het nieuwbouwplan te peilen. Verder moet er ecologisch, archeologisch en grondwateronderzoek worden uitgevoerd en zou de Dienst der Domeinen nog roet in het eten kunnen gooien.

Na jarenlang touwtrekken met de gemeente gaf de politiek in augustus vorig jaar groen licht om het bestaande restaurant op het recreatiepark te slopen. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw met een oppervlakte van 250 vierkante meter. De trapkarren en de kickbike steps van Het Rosarium worden in een even grote ondergrondse ruimte opgeslagen.

advertentie
advertentie