De Zonheuvel

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

De markt was georganiseerd door de Bijenvereniging Driebergen Doorn. Bestuurslid Ton Nahuijsen was tevreden over het bezoekersaantal: ,,Er zijn veel bezoekers geweest en we merken duidelijk een toegenomen belangstelling voor bijen en alles daaromheen. We hebben dit jaar veel succes geoogst met de doorlopende filmvoorstelling ‘De bij en wij’ in een van de klaslokalen. Verder staat er een bijenkorf in een spiegelkast en kunnen 3D-dia’s worden bekeken.”

Educatieve activiteiten en bijenproducten DRIEBERGEN - De 51ste editie van de bijenmarkt op het terrein van basisschool De Zonheuvel werd als vanouds druk bezocht. De markt begon in alle vroegte met het verhandelen van bijenvolken. De hele ochtend kon men diverse educatieve activiteiten bijwonen en snuffelen tussen de vele kramen met allerlei bijenproducten en benodigdheden.

door Katka Kolmas

De markt begon om zeven uur ‘s morgens met het verhandelen van bijenvolken door ongeveer 25 handelaren die met hun volken in alle vroegte naar Driebergen waren getogen. ,,Dat gaat nog heel ouderwets met handjeklap,” vertelt Nahuijsen. ,,Dat is ook de oorspronkelijke opzet van de markt geweest, een handels- en ontmoetingsplaats voor imkers. Sindsdien is er veel nevenhandel bijgekomen. Ook de educatie krijgt veel aandacht, niet alleen over bijen maar ook over natuur en natuurbeheer. Dit jaar is ook voor het eerst de Bee-buzz van imkerij ‘De Werkbij’ uit Rhenen te bewonderen op het plein. Een grote aanhanger die is omgebouwd tot leslokaaltje waarmee langs scholen kan worden gereden en waarin lessen worden gegeven.” inderen en ouders van De Zonheuvel verkochten perkplanten waarvan de opbrengst naar de school gaat.

advertentie
advertentie