Café Goedenavond 5 jaar

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Vrijdag de 13e april werd groots gevierd dat het Café Goedenavond vijf jaar bestaat. Er was een drukke receptie waar vertegenwoordigers van de burgerlijke gemeente, instellingen, kerken, vrienden en familie de leden van het Café kwamen feliciteren. Daarna was er een uitgebreid buffet voor de deelnemers van het Café zelf.

Begin 2007 organiseerden Hanna Visser en Elly IJsseldijk, twee medewerkers van Bartimeus, een zestal avonden waarop mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, meer of minder zelfstandig wonend in Driebergen, elkaar konden ontmoeten. De bedoeling was dat bewoners van verschillende instellingen met elkaar in contact konden komen om de sociale integratie te vergroten. De avonden waren een groot succes. Het initiatief werd overgenomen door de Werkgroep Samen Leven? Gewoon Doen!, uitgaande van de Protestantse Gemeente Driebergen, onder de naam ‘Café Goedenavond’. Sinds 20 april 2007 is dit Café Goedenavond een ontmoetingsplaats geworden voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking die in Driebergen wonen. Dit café wordt gehouden in ‘t Achterom, een locatie achter de Maranathakerk.

Nu het Café vijf jaar bestaat mocht dit ook gevierd worden. De leden zijn vast van plan nog heel lang het Café in stand te houden. Als cadeau werd tijdens de receptie geld ingezameld voor het tehuis Jemima, een tehuis voor mensen met meervoudige beperking in de buurt van Bethlehem. Er werd ruim 500 euro opgehaald.

advertentie
advertentie