KCD blijft in race voor promotie

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het was na het schitterende zaalseizoen voor KCD even wennen bij de afronding van de veldcompetitie. De andere omstandigheden, een zeer onregelmatig programma en de hegemonie van koploper SKV maakten de uitdaging niet erg groot, maar omdat de tweede plaats ook recht gaat geven op promotie is er nog wat te halen voor de Doornse ploeg. In de eerste wedstrijd tegen SKV was daar niet veel van te zien (met een verdiende nederlaag als gevolg) maar zaterdag besefte de ploeg dat er vijf keer gewonnen moet worden om nog een leuk competitieslot te beleven. Er werd met 14-11 gewonnen.

De start was uitstekend voor KCD. De ploeg kwam agressief uit de startblokken en dat leverde direct de openingsgoal op. Reehorst antwoordde meteen. De tweede aanval speelde prima en bracht de marge binnen tien minuten spelen op 3-1. Met de eerste aanval voor de korf was de situatie rijp voor een vroege beslissing, maar dat vak heeft momenteel veel moeite met de afwerking. Ook nu kwam dat euvel aan het licht. Kansen waren er voldoende, maar de scherpte ontbrak en dat gaf de ploeg uit Ede de kans om langszij en zelfs voorbij te komen. Pas na een klein kwartiertje werd de Doornse doelpuntloze fase doorbroken: 4-4. Maar de geschiedenis herhaalde zich bij de eerste opstelling en zo leidde Reehorst kort voor rust met 4-6. Twee goals van Geer Janne Baakman en één van Laura Briedé zorgden echter voor een ommekeer waarna Reehorst voor de 7-7 ruststand tekende.

Na de thee bleef het patroon hetzelfde: een scorende tweede aanval en een machteloos eerste aanvalsvak, dat echter verdedigend puik werk leverde. Het was dus niet vreemd dat de 9-7 voorsprong verdampte naar 9-9 en de 11-9 voorsprong met nog tien minuten te gaan tot 11-10 kromp. Feitelijk betekende de 12-10 die toen uit een doorbraak tot stand kwam, de beslissing omdat daarna die voorsprong logischerwijs naar 14-10 werd uitgebouwd. Dat Reehorst kort voor tijd nog de laatste goal aantekende, was slechts van belang voor de statistieken: 14-11.

Al bij al was het een verdiende Doornse zege, met een iets beter draaiende eerste aanval is de ploeg favoriet voor de tweede plaats maar er mag geen punt meer worden verloren. Pas de 28e gaat de competitie verder met een belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer twee SEV.

Goals: Geer Janne Baakman 5, Martine Storm 3, Laura Briedé 2, Johan Kraan 2, Marcella Hardeman, Bart Roodenburg 1.