Nieuw seizoen Kasteel Amerongen van start

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Midzomerdag 1680, een dag uit het leven op Kasteel Amerongen, de multimediale presentatie van cineast Peter Greenaway en theatermaker Saskia Boddeke, waarin de bezoeker de zeventiende-eeuwse bewoners ontmoet, is nog tot midzomerdag 2012 te beleven. Daarna zal de collectie terug komen. Om de bezoekers nog meer van het kasteel te laten zien biedt Kasteel Amerongen nu ook rondleidingen backstage en door de tuin. Kasteel Amerongen is van donderdag tot en met zondag open.

Wie niet eerder in de gelegenheid was, kan nog tot en met 21 juni de theatrale multimediapresentatie op Kasteel Amerongen zien. Donderdag tot en met zondag is het kasteel open voor individuele bezoekers, dinsdag en woensdag op afspraak voor groepen.

De multimediale presentatie is uniek voor Nederland. Kasteel Amerongen kwam hierdoor in het middelpunt van de belangstelling en het bezoekersaantal gedurende de eerste zes maanden lag ver boven de verwachting.

In de komende maanden zal daarom worden onderzocht hoe deze prachtige videoverbeelding van een dag uit het leven in het kasteel in 1680 in een aangepaste vorm zijn plaats kan blijven houden. Er zijn belangrijke partners zoals Stichting Vrede van Utrecht 2013 die hiervoor belangstelling hebben getoond.

De collectie - meubels, schilderijen, beelden - zal terug worden gebracht in het kasteel. Een omvangrijk project dat enkele maanden in beslag gaat nemen. Tijdens de restauratie van het Huys en de bijgebouwen is in de afgelopen 10 jaar ook aan de meubelen, schilderijen, beelden, boeken en textiel hard gewerkt, mogelijk gemaakt vooral door de provincie Utrecht. Het interieur zal weer één geheel vormen met het kasteel. Met nieuwe initiatieven zoals groepsrondleidingen backstage, lezingen over de historie van Huys en tuin en een publieksinformatiedesk hoopt het kasteel weer veel bezoekers te kunnen ontvangen.

Het is nu ook mogelijk om ‘backstage’te gaan.

Het heeft even geduurd om ook de niet-publieke ruimtes van Kasteel Amerongen toegankelijk te maken. Maar vanaf 1 april kunnen kleine groepen op afspraak een kijkje achter de schermen te nemen. Via de diensttrappen komt de bezoeker in de woonvertrekken van de toenmalige bewoners.

advertentie
advertentie