Voorjaar op de kinderboerderij

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De natuur begint weer te ontluiken na de winter. Dit is ook te merken op kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen. In de eerste week van april zijn er vier geitjes geboren, twee bokjes en twee vrouwtjes. Zij dartelen al enthousiast rond in de wei. Klusjesman Arie heeft nestkastjes gemaakt voor mussen, pimpelmezen en koolmezen en deze verspreid opgehangen rond de kinderboerderij. Na één week bleek een kastje al bewoond door een pimpelmeesje.

Eind maart heeft de kinderboerderij voor het eerst een workshop gegeven over konijnen. Twee ouders en elf kinderen hebben allerlei bijzonderheden geleerd over konijnen: ze weten nu hoe ze in de natuur leven, dat ze thuis ook liever een ander konijn als gezelschap hebben, welk hok het best geschikt is voor een konijn, hoe je konijnen op moet pakken en nog veel meer. Na de presentatie zijn de konijnen bij de konijnenheuvel geknuffeld. Bij de kinderboerderij worden regelmatig konijnen in de wei gezet.

Op 2 april heeft de gemeenteraad besloten de eerder voorgestelde bezuiniging op de subsidie voor de kinderboerderij een jaar naar achteren te schuiven. De intensieve lobby vanuit het bestuur heeft enig resultaat gehad. Vanaf 2013 wordt er gedurende vijf jaar een korting doorgevoerd op de subsidie. In de tussentijd zal het bestuur er alles aan doen om nieuwe financiële bronnen aan te boren om de kinderboerderij verder te kunnen ontwikkelen en te behouden als ontmoetingsplek voor jong en oud. Het bestuur van de kinderboerderij is inmiddels versterkt met Zwanita van Gent en Wouter Jelier. Zij zijn met goede zin en veel enthousiasme begonnen.

De cursus caviaverzorging is op 21 april van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden kan via www.kinderboerderij-driebergen.nl. Op vrijdag 20 april wordt een groot kampvuur ontstoken op de kinderboerderij. Er wordt een spannend verhaal voorgelezen en er kunnen marshmallows bij het vuur warm gemaakt worden. Het schaapscheerdersfeest vindt dit jaar plaats op 20 mei.

advertentie
advertentie