Jubileum Leersumse verenigingsplaybackshow

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De tiende editie van de Verenigingsplaybackshow, georganiseerd door het verenigingsplaybackteam en met deelname van zes Leersumse verenigingen, zal tevens de laatste zijn. De show wordt gehouden op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei in theater De Lampegiet in Veenendaal. De verenigingen die meedoen zijn corsoclub De Leersumse Jeugd, harmonievereniging E.M.M. (10e keer), toneelvereniging Darthuizer Toneel (10e keer), Vereniging Vrijwillige Brandweer (10e keer), voetbalvereniging H.D.S. en volleybalvereniging Volleer (10e keer). Er kunnen geen nieuwe verenigingen meedoen. Dit komt door het grote aantal deelnemers dat al meedoet. De laatste keer waren dit 238 personen. Voor de voorstelling van zaterdag 19 mei zijn geen kaarten beschikbaar. Deze gaan allemaal naar de deelnemende verenigingen. Voor de vrijdag zijn er voldoende kaarten beschikbaar.

Het verenigingsplaybackteam bestaat uit Dave Dekker, Egbert Lutjes, Jeffrey Erens, Martijn Bakker, Nico van Dijk, Robert de Fluiter en Willem Koudijs. In 1991 was er voor het eerst de Verenigingsplaybackshow. Niemand had gedacht dat dit zou uitgroeien tot het grootste binnenevenement van

Leersum en later van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vanaf de eerste show waren de entreekaarten steeds in recordtempo uitverkocht. Het aantal deelnemers werd iedere keer groter en groter. Vanaf 1991 werd het daarna om de twee jaar georganiseerd. De tiende editie van dit verenigingsspektakel had normaal gesproken in januari 2011 plaatsgevonden. Echter vanwege het vertrek van de vorige exploitant van De Binder is het hier niet van gekomen.

Vanuit de Leersumse bevolking en met name uit het verenigingsleven werden hier veel vragen over gesteld aan de organisatie van de playbackshow. De organisatie is naar aanleiding van al deze reacties bij elkaar geweest en hebben na overleg met de deelnemende verenigingen besloten dat de jubileumvoorstelling er dus toch gaat komen.

Voor informatie kan gebeld worden met tel. 06-15158228 of 06-22908978.

advertentie
advertentie