Oorkonde voor erelid Riet Hulsker

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Mevrouw Riet Hulsker is woensdag 4 april tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum benoemd tot erelid. Voorzitter René Munsters overhandigde haar de erelidoorkonde en een grote bos bloemen, nadat een luid applaus uit de zaal aangaf dat de aanwezige leden helemaal achter de benoeming stonden.

Mevrouw Hulsker was één van de eerste leden van de vereniging: sinds het oprichtingsjaar 1966 is zij al lid. Ze is al die jaren bovendien zeer actief geweest. Ze organiseerde bermopruimacties en verzorgde jarenlang de Boomplantdag in Leersum. Zij was van oprichting tot einde lid van de milieuwerkgroep Leersum. Die werkgroep is in 1972 een glasactie begonnen, wat resulteerde in de eerste glasbakken in Nederland. Ook was mevrouw Hulsker actief in de vrouwenwerkgroep en organiseerde jarenlang de plantenruilbeurs. Binnen het bestuur van Dorp & Natuur vervulde ze diverse functies.

Op dit moment is mevrouw Hulsker nog steeds actief, zowel bij de paddenwerkgroep Leersum, als bij de werkgroep Jeugdeducatie en Natuurbeleving. Als voormalig biologielerares weet zij nog steeds met haar verhalen en weetjes over de natuur de jeugd te boeien.

Na afloop van de vergadering werd zoals gebruikelijk een lezing gegeven. Ditmaal door de heer R. Schuurmans, ecoloog van Staatsbosbeheer, die veel interessants over de Amerongse Bovenpolder wist te vertellen en tal van vragen beantwoordde.

advertentie
advertentie