Ingezonden: SVMM komt niet in het spel tegen FZO

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Waarin afgelopen zaterdag nog gewonnen werd van FC de Bilt, kwam SVMM op paasmaandag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FZO.

door Jacob van den Essenburg

Er werd gestart op een nat en daardoor erg snel veld in Zeist. Beide ploegen hadden moeite met hoge ballen die door een onberekenbare stuit moeilijk waren te controleren. SVMM zette al wel vroeg druk en dwong FZO keer op keer de lange bal te hanteren. FZO kwam hierdoor al snel op voorsprong, een lange bal leek weg gewerkt te kunnen worden, maar kwam in de kluts uiteindelijk voor de voeten van Luciënne Brouwer, met een houdbare uithaal verschalkte hij toch keeper Bas Langeveld. Langeveld leek de bal eenvoudig uit zijn doel te kunnen tikken, maar dook over de bal heen, 1-0.

SVMM ging verder met waar het gebleven was, maar kon toch niet veel voor de goal komen. Het duurde uiteindelijk tot de 42e minuut dat uit een corner van Nick Engelen, Jacob van den Essenburg bij de 1e paal de bal bij de 2e paal binnen kopte, 1-1. SVMM ging met deze stand de rust in.

Na rust werd er meer en verder door gedekt, het leverde wel balbezit op, maar de eind pass bleef uit. Tom Verboon was doorgebroken en werd aan zijn shirt onderuit getrokken. De sanctie was een magere gele kaart. Mark Hamulyak kon nog een paar keer op doel schieten, maar zijn schoten werden door de keeper gepareerd. Tien minuten voor tijd kwam SVMM nog goed weg door een schot dat via de binnenkant van de bal het doel uitging en uit deze rebound, via de onderkant lat, werd ook niet gescoord. Hier bleef het uiteindelijk bij.

Op een treurige middag eindigde deze treurige wedstrijd in een gelijkspel. Misschien ook wel terecht.