Open huis nieuwe CBS De Regenboog

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Alle geïnteresseerden zijn op woensdag 25 april welkom in het nieuwe gebouw van basisschool De Regenboog. Er wordt op deze dag open huis gehouden van 16.30 uur tot 19.30 uur. In de voorjaarsvakantie is de school verhuisd en ondertussen is ook de oude school nagenoeg gesloopt. Alle kinderen hebben zo langzamerhand binnen de eigen groepen hun eigen plekje gevonden. Van de buurbewoners, maar ook vanuit het dorp is veel interesse geweest tijdens de bouw van de school. Om iedereen de school van binnen te laten zien, wordt er een open huis gehouden.

Om het open huis nog feestelijker te maken komt Samba Salad drie korte optredens geven in de hal (om 17.00, 18.00 en 19.00 uur). Het toekomstige MFC Allemanswaard trakteert de Regenboog op deze bruisende pretconcertjes voor alle leeftijden. Samba Salad speelt een bonte salade van muzikale lekkernijen uit de hele wereld.

In de school zijn extra grote kleuterlokalen gerealiseerd om hoeken nog beter in te kunnen richten. In het midden van de school is een speellokaal, wat gebruikt kan worden als podium om te kunnen presenteren. Ook is de Regenboog nu in het bezit van een aparte techniekruimte. Hiervoor is vindplaatssubsidie door het Platform Beta gehonoreerd. Met deze subsidie zal de Regenboog zal zich samen met onderzoekers richten op het in beeld brengen van talenten, hoe kan je talenten behouden en ontwikkelen. Van jong tot oud zullen we werken aan opdrachten in het kader van techniek. De aansluiting naar het MFC Allemanswaard, de brug, is ingericht met het documentatiecentrum.

Aan de buitenzijde van de school is inmiddels het schoolplein ook klaar. Het schoolplein is ingericht met opgeknapte speeltoestellen van het oude plein. Daarnaast is er een aantal nieuwe toestellen aangeschaft, waarbij het geld door leerlingen via een sponsorloop is ingezameld.

De kinderen en het team zijn enorm blij en trots dat er nu zoveel mogelijkheden zijn om te kunnen spelen en bewegen. Er zijn dus voldoende redenen om een kijkje te komen nemen in en om het nieuwe gebouw. Na het open huis zal er voor genodigden een officiële opening van de school plaats vinden op 9 mei. Tenslotte wordt alles afgesloten met een feestweek in juni voor kinderen en ouders.

advertentie
advertentie