Informatieochtend wet schenk- en erfbelasting

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Tijdens de Zoute Inval van donderdag 19 april in SCC De Binder in Leersum, wordt er een informatieochtend georganiseerd over de nieuwe Wet schenk- en erfbelasting. Notaris Martijn Maas van Heuvelrug Notarissen uit Leersum, zal tussen 10 en 12 uur uitleg geven over de nieuwe regelingen die sinds 2010 van kracht zijn.

Deze nieuwe Wet schenk- en erfbelasting vervangt de oude regeling die gecompliceerd was en bovendien grote verschillen in heffing liet zien tussen de diverse verkrijgers. In veel gevallen is bij overlijden van de eerste ouder al erfbelasting verschuldigd over de niet-opeisbare vorderingen die de kinderen op de langstlevende ouder hebben. Dit kan ook het geval zijn bij hen die een langstlevende-testament hebben gemaakt.

Martijn Maas zal informatie geven over de diverse regelingen die reeds tijdens het leven vastgelegd kunnen worden om de belastingheffing bij overlijden zoveel mogelijk te beperken.

Daarnaast is het van belang stil te staan bij de vraag hoe belangen vertegenwoordigd kunnen worden voor het geval dit niet meer zelf gedaan kan worden. Bijvoorbeeld als gevolg van dementie, coma en dergelijke.

Ook het digitale nalatenschap zal aan de orde komen. In een digitale kluis kunnen diverse documenten, foto's, maar ook accountgegevens en inlogcodes opgeslagen worden, zodat het voor nabestaanden mogelijk is om de benodigde zaken te kunnen (blijven) regelen.

Zoute Inval : Elke donderdagmorgen 10-12 uur in de foyer van SCC De Binder in Leersum. Toegang: gratis; koffie en/of thee: € 1,00.

advertentie
advertentie