IVN-publiekswandeling: Vogels op landgoed Broekhuizen

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN Amersfoort houdt op zondag 15 april een vogelwandeling op Landgoed Broekhuizen in Leersum. Samen met natuurgidsen van het IVN gaan de deelnemers op zoek naar de vele vogelsoorten die dit oude parkbos bewonen. Broekhuizen ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en het Gelders rivierengebied. Daardoor is het gebied gevarieerd en voedselrijk, en dat betekent optimale omstandigheden voor veel verschillende vogelsoorten. De wandeling start bij het hek van het landgoed, aan de Broekhuizerlaan in Leersum, en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, honden kunnen niet mee.

April is de maand waarin alle vogels weer terug zijn in het land. De bomen zijn nog niet volledig in het blad, dus de vogels zijn nog goed zichtbaar. Een uitgelezen moment voor een vogelwandeling. Omdat bovendien 2012 het jaar van de historische buitenplaats is, speelt deze wandeling zich af op Landgoed Broekhuizen.

Het huis Broekhuizen is tegenwoordig weer in privébezit, inclusief een klein deel van het park rondom het huis. Het park ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, op de plaats waar de hoger gelegen zandgrond overgaat in het voormalige drassige land van Langbroek. Dit is een gevarieerd en voedselrijk gebied, waardoor het thuis is voor veel verschillende soorten vogels. De vele oude bomen en de grote vijverpartijen van landgoed Broekhuizen maken het gebied een waar vogelparadijs.

Meer informatie: Riet Hulsker, 0343-451717 of wandelingen@ivnamersfoort.nl

advertentie
advertentie