SVL morst onnodig punten tegen concurrent Roda '46 uit Leusden

12 april 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 Marco Henneweer

LANGBROEK - Ondanks dat thuisploeg SVL over de gehele wedstrijd de betere ploeg was, bleef het team van trainer Jan Gaasbeek uiteindelijk met lege handen staan door het 0-1 verlies tegen Roda '46 uit Leusden. Voor SVL was het absoluut de wedstrijd van de vele gemiste kansen. Er was eigenlijk maar een ploeg die het spel maakte en dat was SVL. De Leusdenaren konden niet veel anders dan spelen op de counter en zagen diverse 100% kansen van SVL geen doel treffen. Het was dan ook uiteindelijk niet SVL dat op voorsprong kwam, maar Roda dat in de 45e minuut, tegen alle verhoudingen in, de 0-1 wist binnen te schieten door Marco Henneweer. Ook in de tweede helft een fanatiek spelende thuisploeg die ook nu weer vergat om geboden kansen om te zetten in doelpunten. Nadat SVL in de 70e minuut met tien kwam te spelen (rode kaart Arend Zweistra), kreeg Roda wat meer vat op het spel verdedigde de voorsprong tot aan het laatste eindsignaal. Door de 0-1 overwinning en het verlies van Ajax, werden de Leusdenaren de lachende periodekampioen en zijn in ieder geval verzekerd van nacompetitievoetbal.