Gebied in Maarn na brand weer vrijgegeven

4 april 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De Maarnse Grindweg en de parallelweg langs de Amersfoortseweg in Maarn zijn weer vrijgegeven voor het verkeer. Maandagavond woedde een grote brand bij Schelling Autobedrijf in Maarn. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel kwam er bij de brand asbest vrij, maar voor omwonenden waren er geen gezondheidsrisico's. Vanwege het asbest werd een gebied rondom het Autobedrijf afgezet.

Een gespecialiseerd bedrijf is dinsdag begonnen met de asbestsanering van zowel de openbare ruimte als de tuinen van particulieren. Naar verwachting rondt het bedrijf donderdag haar werkzaamheden af. Alle woningen en bedrijven zijn weer bereikbaar omdat de verharde paden zijn schoongemaakt.

Vanwege de brand werden maandagavond twaalf huizen rondom het bedrijf ontruimd. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, brachten diverse mensen de nacht bij familie of vrienden door. Eén omwonende kan nog niet terug naar zijn woning omdat zijn oprit nog niet asbestvrij is. Voor opvang wordt gezorgd.

advertentie
advertentie