Lenteconcert in Antropia

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het koor Scherzando uit Driebergen, onder leiding van Reinhard Reed Findenegg, en het kamerkoor Decamerone uit Utrecht, onder leiding van Ulrikke Reed Findenegg, presenteren op zondag 22 april het resultaat van een uniek samenwerkingsverband.

Drie dagen lang is er geschaafd aan koorklank en interpretatie van de beide koren tijdens een intensieve workshop onder leiding van Stephen Connolly uit Engeland. De contacten met Stephen Connolly zijn vorig jaar gelegd tijdens een Engelandreis van Scherzando waarbij dit koor al een workshop van hem heeft meegemaakt. De voormalige zanger van het wereldberoemde vocaal ensemble The King's Singers heeft het koor toen dermate weten te inspireren dat een vervolgafspraak niet uit kon blijven.

De beide koren sluiten hun workshop af met een gezamenlijk concert in het Congres en Cultuurcentrum Antropia op het Landgoed de Reehorst , gelegen aan de Hoofdstraat 8 in Driebergen.

Tijdens het concert laten de koren het resultaat horen in een veelzijdig programma met natuurlijk Engelse koormuziek maar ook met uitstapjes naar onder meer Noorwegen, Duitsland, Polen en Italië. Met muziek uit de 16e tot en met de 20e eeuw kan met recht gesproken worden van een reis door de Europese koorgeschiedenis. De koren zullen zowel apart als gezamenlijk optreden en een gedeelte van het concert zal Stephen Connolly zelf dirigeren.

Het concert begint zondag 22 april om 11.30 uur en duurt tot 12.30 uur.

advertentie
advertentie