Turbotraining in weerbaarheid versterkt zelfvertrouwen onzeker kind

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een korte cursus waarin kinderen tussen negen en twaalf jaar leren om weerbaarder te worden. Dat kan in jongerencentrum DJOI aan de Engweg. Het Driebergse Heuvelrugfonds organiseert in samenwerking met trainer/coach Wilma Stoop van Heppie&zo en met financiële hulp van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug vijf bijeenkomsten voor kinderen die willen werken aan hun zelfvertrouwen en weerbaarder willen worden.

door Katka Kolmas

De Turbo Training Weerbaarheid is het nieuwste project van het Driebergse Heuvelrugfonds, de stichting die zich ten doel stelt de leefomgeving van mens, dier en natuur in de regio Utrechtse Heuvelrug te verbeteren. Het Heuvelrugfonds organiseert de training die wordt verzorgd door Wilma Stoop van Heppie&zo en co-trainer Edwin van Veluw van het Heuvelrugfonds. Welnúh stelt de jongerenruimte DJOI kosteloos beschikbaar en Rabobank Utrechtse Heuvelrug betaalt alle kosten van de training uit het stimuleringsfonds.

De Turbo Training Weerbaarheid wordt gegeven in jongerenruimte DJOI en is bedoeld voor kinderen die op allerlei manieren vastlopen in hun dagelijks leven. Het gaat om kinderen die pesten of gepest worden, zich moeilijk kunnen uiten, verlegen zijn, moeilijk contact maken, weinig initiatief tonen, weinig vrienden maken, vaak ruzie maken, zich terugtrekken in een groep, moeite hebben met kritiek, vaak boos of agressief reageren. Deze kinderen kunnen veel opsteken van deze training die is gericht op versterking van het zelfvertrouwen en weerbaarheid. De eerste groep is inmiddels vol, een volgende training na de meivakantie is in voorbereiding. Inschrijven is nog mogelijk tot 27 april via de website.

De eerste groep van acht kinderen heeft de kennismakingsles inmiddels achter de rug. Daarin hebben ze elkaar en elkaars sterke en zwakke kanten leren kennen tijdens een 'krachtspel'. Ook hebben ze geleerd eigen grenzen aan te geven in het 'stopspel'. De aanvankelijke aarzeling heeft in de tweede les plaatsgemaakt voor nieuwsgierigheid en enthousiasme. In deze les is onder meer aandacht voor hoe je negatieve gedachten omzet in helpende. Ook nu weer diverse spelletjes waarin de kinderen het geleerde meteen in de praktijk brengen. Een leerzame, leuke en nuttige cursus die dankzij de sponsoring haalbaar is voor elke beurs.

Meer informatie is te vinden op www.heuvelrugfonds.nl en www.heppieenzo.nl

advertentie
advertentie