Klokhuis Bouwt nu ook op De Zonheuvel

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Leerlingen van basisschool De Zonheuvel in Driebergen kunnen zich vanaf dinsdag 10 april onder schooltijd naar hartenlust uitleven in de bouw. Ze leren er ook nog wat van. De basisschoolleerlingen krijgen die dag om 13.15 uur van de heer Broekhuizen, bestuurslid van Bouwend Nederland, een speciale bouw-aanvulling op het lespakket 'Techniek Torens': het nieuwe Klokhuis Bouwt-lespakket.

"We lezen het allemaal in de krant: de belangstelling voor techniek loopt terug. Dat is jammer en niet nodig, het is zo'n mooi en veelzijdig vak. Daarom wilden we daar op deze manier iets aan doen. Het is belangrijk dat de interesse van kinderen voor bouwtechniek al op jonge leeftijd wordt gewekt'', vindt de heer Broekhuizen. Het pakket heeft natuurlijk van alles te maken met het KlokHUIS in Almere, dat is ontworpen voor en door kinderen en bekend is van het tv-programma Klokhuis Bouwt. Het gebouw wordt nu gebruikt als educatief centrum, waarbij bouwen centraal staat.

Directeur Kees Sterrenburg reageert: "We hebben geen moment geaarzeld om mee te dingen naar dit pakket. We hadden een schoolproject gepland met als thema bouwen en wonen. Dat was niet voor niets. We krijgen namelijk een nieuwe school. Dit jaar staat in het teken van plannen maken en we hopen dat in de loop van volgend jaar een start gemaakt kan worden met de nieuwbouw. Met het Klokhuis Bouwt pakket hebben we uniek leermateriaal in huis. Het KlokHUIS is de realisatie van de fantasieën van kinderen. We hopen dat ook wij mooie ideeën kunnen vertalen naar de praktijk. Tegelijkertijd laat het project prachtig zien wat er allemaal komt kijken bij bouwen. Sommigen kijken bedenkelijk als ze van de bouwplannen horen. Voor de kinderen is het echter een reuze spannende en interessante periode.''

Leerlingen beleven met het lespakket het hele bouwproces van Het Klokhuis-Huis in Almere, van ontwerp tot afbouw. Zo maken de leerlingen van groep 3 en 4 een maquette, terwijl de groepen 5 en 6 een huisje metselen. De groepen 7 en 8 maken ontwerpen en maken een maquette van een huis. Veel meer kinderen kunnen de komende tijd kennismaken met de Techniek Torens en Klokhuis Bouwt, want bouwbedrijven die lid zijn van Bouwend Nederland gaan basisscholen helpen de Techniek Torens aan te schaffen. Bouwend Nederland geeft dan het Klokhuis Bouwt pakket erbij.

advertentie
advertentie