Ingezonden: Belangrijke zege DEV op Musketiers

2 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - DEV Doorn heeft in de lastige uitwedstrijd bij concurrent Musketiers de benodigde drie punten gepakt. Het bleef ook in de tweede helft lange tijd spannend, maar de 1-2 stand bleef op het bord staan.

Na de knappe zege op Jonathan werd er van de ploeg van Michel van Aken minstens zoveel strijd verwacht in Elst. De openingsfase was van beide kanten afwachtend, zowel DEV als Musketiers zat niet op een verliespartij te wachten. Grote kansen ontstonden er in eerste instantie dan ook niet, hoewel Musketiers een doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel. Na een half uur spelen kreeg Musketiers een grote kans, maar keeper Sluis bleek de beste in een 1-op-1 situatie. Een eerste poging van Rick Andeweg ging voorlangs, maar na een half uur spelen werd een volgend schot van Andeweg bij de tweede paal ingetikt door de attente Paul Okkersen, 0-1. Helder Pedro Salazo had vervolgens de tweede goal op zijn slof, maar de Musketiers goalie reageerde perfect en tikte de bal uit de hoek. DEV wilde de rust zonder kleerscheuren bereiken, maar ruim in blessuretijd scoorde Musketiers de gelijkmaker via Bart de Bruijn, 1-1.

DEV begon de tweede helft goed en had weinig moeite de thuisploeg van eigen helft af te houden. In de voorhoede leek DEV via Andeweg op voorsprong te komen, maar de treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel, Andeweg kwam juist uit de tweede lijn. Even later brak ook Helder Pedro Salazo door, maar in een soortgelijke situatie werd ook hij afgefloten. De kansen bleven echter komen, halverwege de tweede helft prikte Andeweg de bal knap in de hoek, 1-2. DEV kreeg onder andere via Helder nog mooie kansen en bleef dreigend in de counter, maar maakte geen gebruik van de ruimtes bij de aanzettende Elstenaren. DEV kreeg het vervolgens nog knap lastig en stond ruim een kwartier onder druk met indraaiende vrije ballen en hachelijke situaties voor de goal. De Doornse verdediging bleek echter in staat ook deze wedstrijd een voorsprong onder druk te behouden, al mazzelde het vlak voor tijd met een grote misser van Musketiers.

Al met al drie zeer belangrijke punten in de strijd voor de veilige plaatsen. Op het programma voor DEV staat nu de thuiswedstrijd tegen Woudenberg, dat verrassend verloor van DHSC.

Sluis; Kemper (van Schoonhoven), R. Okkersen, Victor Pedro Salazo, Hegger, van Beugen, van Veldhuijsen, P. Okkersen, M. Nell, Andeweg (van Middelkoop), Helder Pedro Salazo