Ondernemend Heuvelrug: Luckerhof op nieuwe locatie

5 april 2012 om 00:00 Ondernemend

In het nieuwe kantoor ruikt het nog naar verf en pas gezaagd hout. Inmiddels hebben de twee makelaars zich al aardig gesetteld. ,,Het leuke is dat het allemaal met wonen te maken heeft en we zo elkaar kunnen versterken’’, aldus Truus ,,Het bundelen van krachten geeft nieuwe inzichten, waardoor we ons blijven richten op de toekomst. Het zijn moeilijke tijden voor de makelaardij, maar voor ons creëert deze stap nieuwe kansen en mogelijkheden. Stilstaan is achteruitgang en ons streven is vooruitgang.’’ Naast een nieuw kantoor hebben de makelaars ook hun bestaande logo vernieuwd. Momenteel heeft het tweetal de handen vol aan de verkoop van de huizen in hun portefeuille. Simpelweg een foto in de etalage hangen werkt niet meer, weten zij. ,,Die tijd is voorbij.’’ Belangrijk is het contact met de klant. ,,Vaak willen mensen graag een woning kopen maar lopen ze vast op de financiering of de verkoop van het eigen huis. Dat vraagt om de nodige creativiteit.’’ Zo koppelden Truus en Karin laatst twee verkopers aan elkaar, waarvan de ene graag het huis van de ander wilde hebben, maar omgekeerd niet. Toch kwam er een wederzijdse koop tot stand. ,,Daardoor had één van de kopers een huis dat hij wilde, terwijl de andere koper niet het gewenste huis kocht maar er wel een lagere hypotheek door verkreeg.’’ Ook de presentatie van de woningen in hun portefeuille wordt goed doordacht. ,,Je hebt foto’s en foto’s. De presentatie moet er gewoon piekfijn uitzien.’’ Daarom investeerde het tweetal veel in fotostyling en gingen ze alle twee op cursus. Ook op het digitale vlak zijn er zoveel kansen en uitdagingen. Om het kopers makkelijker te maken is elke aangeboden woning van een QR-code voorzien. ,,Even inscannen met je smartphone en je krijgt de hele omschrijving van het huis, inclusief de foto’s.’’ Veel meer dan eerst hebben de makelaars een coachende en adviserende rol en weten zij als geen ander dat er bij een verkoop of koop veel emoties spelen. ,,De deur staat altijd bij ons open met vragen over aan- en verkoop, taxaties en hypotheekadviezen.’’

AMERONGEN - Makelaardij Luckerhof is sinds kort verhuisd. Het pand aan de Provincialeweg in Amerongen is verruild voor een nieuwe locatie aan de Koenestraat 24a, een karakteristiek pand dat helemaal past bij de twee actieve en enthousiaste makelaars Truus de Smit en Karin Oskam. In het pand is al de landelijke woonwinkel Meubelsonline en J&B interieur gevestigd. Samen met Luckerhof Makelaardij vormen ze nu een drie eenheid.

door Rose Carry Lokin

Makelaardij Luckerhof, Koenestraat 24a, 3958 XG Amerongen. Tel: 0343-456490. Zie voor totale aanbod www.luckerhof.nl. Elke werkdag tussen 8.45 en 17.00 uur geopend.

advertentie
advertentie