Passie voor dieren basis voor Hond & Haar

5 april 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Met haar eigen trimsalon Hond&Haar verwacht Gerda Leenstra de hondenbezitters uit Maarn en omgeving goed van dienst te kunnen zijn. ,,Veel mensen gaan buiten het dorp naar een salon en dat is vanaf nu niet meer nodig.”

door Monique José Timmermans

Omgaan met dieren is Leenstra met de paplepel ingegoten, en nu heeft zij de kans gegrepen om van haar passie haar werk te maken.

,,Later een kantoorbaan, trouwen, kinderen waren binnen het gezin waarin ik opgroeide vanzelfsprekend. En dat met volop dieren - paarden, honden, katten - in en om het huis. Werken met dieren of een opleiding in die richting? Ik wist toen bij wijze van spreken niet eens dat het bestond.”

Nu is Gerda Leenstra blij dat zij alsnog de keuze voor werk met dieren heeft kunnen maken. De afgelopen jaren volgde ze opleidingen, werkte ze als sportmasseur voor paarden en in een trimsalon in Amersfoort.

,,Toen ik de kans kreeg, ben ik begonnen bij Massage Hippique. Daar heb ik de opleiding sportmasseur voor paarden gevolgd en afgerond. Met mijn bedrijf Hands-on Horses heb ik inmiddels een aantal klanten in de omgeving. Al vanaf mijn vierde rijd ik paard, dit sluit helemaal aan bij mijn hobby.”

,,Nu heb ik de opleiding hondentrimmer bij HKI, het Huisdier Kennis Instituut in Bunnik ook met een diploma afgesloten en mijn eigen honden trimsalon Hond&Haar geopend. Al op mijn eerste dag in de trimsalon in Amersfoort, waar ik de afgelopen anderhalf jaar heb gewerkt, wist ik het zeker ‘dit werk is het helemaal, hier ligt mijn hart’.”

,,Het is elke keer weer zaak om het vertrouwen van een hond te winnen en vervolgens geeft het zoveel voldoening om een hond met lang, vies haar na een paar uur weer tip top af te leveren”, vertelt de trimster.

Juist met jonge honden is het belangrijk om al snel een keer langs te komen in een trimsalon voor een korte behandeling. ,,De hond gaat zich dan op z’n gemak voelen, waardoor het volgende keren steeds makkelijker gaat. Dat kan veel schelen.”

Bij Hond&Haar kan een afspraak gemaakt worden voor een volledige behandeling of voor alleen wassen, nagels knippen of een kambeurt bijvoorbeeld.

Het adres is Jupiterhof 2 in Maarn, telefoon 06-42313868. www.hond-en-haar.nl.

advertentie
advertentie