Oranjevereniging klaar voor de festiviteiten

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Het bestuur van de Oranjevereniging Leersum heeft het programma voor de komende feestdagen rond. Dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar er gaan veel organisatie- en vergaderuren in zitten om de activiteiten voor iedereen - deelnemers en toeschouwers - aantrekkelijk te maken.

door Jan Meijer

Voorzitter Jeroen van Dijk is blij dat zijn bestuur in Carla Meulenberg en Erik Hogendoorn met twee enthousiaste krachten is uitgebreid. De start wordt gemaakt aanstaande zaterdag 31 maart met de palmpaasoptocht. Onder begeleiding van E.M.M. trekken de kinderen met hun versierde palmpaasstokken om 14.00 uur vanaf De Binder in karren van boer Leo van Doorn richting Zuylenstein waar ze op de Paasfair kunnen knutselen, zaklopen, eieren zoeken, naar een poppenspeler kijken of aan de eierenrace deelnemen.

De Koninginnedag wordt aangekondigd op zaterdag 28 april als de bewoners van De Schermerij en Boschzicht het traditionele presentje krijgen aangeboden. Bij Zenner is die dag voor twee leeftijdsgroepen een kinderdisco.

Koninginnedag zelf barst los met de decibeltest en het luilakontbijt. Met versierde fietsen trekt men daarna naar het Kerkplein voor de aubade, die in de muziekkoepel wordt afgenomen door burgemeester Frits Naafs. Vervolgens zijn er in de straten in de omgeving van het Kerkplein allerlei activiteiten. De niet weg te denken kindervrijmarkt en het penaltyschieten zijn er vanzelfsprekend, maar ook is er een grote braderie met 50 kramen en een circusact, waaraan kinderen zelf kunnen meedoen. Dit jaar zorgt barcecuerestaurant De Heuvelrug voor de catering en de prijzen voor de zeskamp. De muziek is in de vertrouwde handen van Nico, Nico en Egbert die van 16.00 tot 20.00 uur worden afgelost door live optredens van de band Van Gogh.

Het programma voor zaterdag 5 mei wordt verzorgd door Eetcafé De Remise. Van Dijk: ,,Dan zorgen wij voor het randgebeuren in een geweldig programma met onder andere kinderactiviteiten vanaf 13.00 uur en een speelplein met medewerking van The Mixx, Voicekids Leersum, Meyke Toonen en nog veel meer.''

Omdat de naam van de nieuwe Bloemenkoningin pas op zaterdag 14 april bekend wordt gemaakt en zij een prominente rol in het feestprogramma vervult, zal het programmaboekje pas na die datum huis-aan-huis worden bezorgd.

advertentie
advertentie