Winst voor vrouwen Volleer; eerste verlies voor vrouwen Enervo

26 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De ontknoping van de volleybalcompetitie nadert en dat brengt verrassingen met zich mee. De vrouwen van Volleer ervaren bijna wekelijks dat ze net iets tekort komen, maar tegen Cito werd het een klinkende 3-1 overwinning. De Enervovrouwen daarentegen kan het kampioenschap nauwelijks ontgaan, maar runner-up VTC Woerden 3 pakte de laatste kans om - zij het op afstand - in het spoor te blijven. De mannen van Volleer gaan onverdroten richting kampioenschap na de 4-0 zege op Bourgondië 2.

Enervo

Het moest er een keer van komen dat de vrouwen van Enervo tegen een nederlaag zou aanlopen. En dat gebeurde dan ook tegen nummer twee VTC Woerden 3. Chantal de Bree: ,,Zij wilden per se winnen om in elk geval de tweede plaats veilig te stellen en waren een stuk feller dan wij.'' Als gevolg daarvan leverde Enervo een collectieve wanprestatie. Het werd er niet beter op toen Chantal de Bree ook nog eens door haar enkel ging. ,,Toen moesten we veel omzetten in het team en daardoor konden we de voorsprong die we hadden niet vasthouden.'' VTC Woerden profiteerde dus optimaal (25-23; 25-16; 25-22 en 25-22). Met nog vier wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op VTC Woerden 3 nog steeds negen punten.

Volleer

Tegenstander Cito was ook in de uitwedstrijd verslagen en dus gingen de Leersumse vrouwen opnieuw voor de winst. Na een wat aarzelend begin kwam de aanval op stoom, gesteund door de muurvaste verdediging onder leiding van libero Dagmar Wechgelaar. Alleen in de slotfase kwam Cito nog dichterbij, maar de 25-21 was meer dan verdiend. Ook in de tweede set heerste Volleer. Cito had geen antwoord op de aanvalsvariaties en moest opnieuw de set aan de thuisploeg laten (25-20). In de derde set waren de rollen omgedraaid. Cito nam een voorsprong die uitgroeide tot negen punten. Toen het juiste ritme bij Volleer weer terugkeerde, was het te laat (19-25). Cito voelde mogelijkheden en Volleer moest zich tot het uiterste inspannen om in het spoor te blijven. Viermaal werd een achterstand gerepareerd en vanaf 18-18 stoomde Volleer door naar 25-21 setwinst. Een meer dan verdiende overwinning.

De mannen kregen Bourgondië 2 op bezoek. De Wijkse degradatiekandidaat slaagde er met veel enthousiasme bijna in een ongeïnspireerd spelend Volleer de eerste set af te snoepen. Tot opluchting van de thuisploeg werd de set met 25-23 gewonnen, waarna Volleer wel wat meer geconcentreerd speelde, maar niet echt excelleerde. Robin Harteman nam Volleer drie sets lang op sleeptouw en scoorde waar nodig belangrijke punten. Na 25-16, 25-17 en 25-19 bleven alle punten in Leersum. Trainer/coach Jonathan Kits bleef er nuchter onder: ,,Als je ook slechte wedstrijden wint, doe je het goed.'' Volleer heeft nog vijf punten uit de laatste drie wedstrijden nodig om zich kampioen te mogen noemen.