Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2012

18 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De cultuurraad van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseert dit jaar voor de derde keer de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug. De Cultuurprijs 2012 Utrechtse Heuvelrug is een initiatief van de cultuurraad, een onafhankelijk orgaan van en voor alle organisaties die willen bijdragen aan de kwaliteit van het culturele leven in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In 2012 wordt deze prijs voor de derde keer uitgereikt. Het thema van de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug dit jaar is: Buitens in het Groen

Dit thema sluit aan bij het thema van Open Monumentendag 2012 dat luidt Groen van Toen en bij het themajaar Historische Buitenplaatsen 2012. Met het thema Buitens in het Groen is er aandacht voor monumentaal groen in brede betekenis: parken, tuinen, landgoederen, begraafplaatsen en meer. Tevens wordt de relatie gelegd met de vele buitenplaatsen en landhuizen die zo sterk beeldbepalend zijn voor de Stichtse Lustwarande en als een lint de kernen van de gemeente met elkaar verbinden.

Voor de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2012 komen zowel particulieren als organisaties in aanmerking die met, in of door hun werk een bijdrage leveren tot bewustwording, waardering en behoud en herstel van dit deel van ons cultureel erfgoed.

Presentaties zijn welkom op het vlak van de beeldende kunst alsook op het gebied van de uitvoerende kunst. Zo kan er gedacht worden aan een schilderij van een buitenplaats tot aan de uitvoering van een muziek- of toneelstuk in een kasteeltuin. Ook organisatorische prestaties die aansluiten bij het thema komen in aanmerking.

Meer informatie over de Cultuurprijs Utrechtse Heuvelrug 2012, het aanmeldformulier en contactpersonen zijn te vinden op www.cultuurraadheuvelrug.nl. De prijs van € 1.500 zal worden uitgereikt op zondag 26 augustus 2012 tijdens de 100% Buitendag op landgoed Zonheuvel

Meedoen? Aanmelden kan tot 15 mei via: www.cultuurraadheuvelrug.nl

advertentie
advertentie