Theaterstuk De Komedianten in bibliotheek Amerongen

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In het kader van de 77ste Boekenweek wordt op vrijdag 23 maart een cultureel programma samengesteld met de huiskamertheatervoorstelling 'De Komedianten' van Tejaterthuis Amersfoort als hoofdact. Vooraf kan het publiek kennismaken met het werk van een aantal lokale Heuvelrugschrijvers tijdens de Literaire jukebox. Ook kan men de reizende expositie Scribendi van Robert Zwart bekijken, met, onder meer, kunstzinnige portretten van lokale schrijvers. Na de voorstelling is een Meet & Greet met de spelers van de voorstelling én is er een borrel.

'De komedianten' is een tragikomedie waarin de wisselwerking tussen kunst en leven aan bod komt. Het Nieuw Amsterdams Toneel is toe aan vernieuwing en zet zijn acteurs op straat. Met het beetje eergevoel dat Walter en Blanka nog in hun lijf hebben, komen zij naar de repetitie voor het laatste stuk dat zij in de schouwburg zullen spelen. Jantje, aanwezig voor de geluidstechniek, is er getuige van hoe de liefdesscène die zij instuderen Walter en Blanka herinnert aan de verliefde waanzin die zij eerder voor elkaar voelden. Een soms luchthartig, soms wrang, soms ontroerend steekspel, dat de paradox van het toneelspelen illustreert. Wees getuige van deze intieme toneelbewerking van 'Pas de deux' van Hugo Claus.

Het thema van de 77ste Boekenweek (14 tot en met 24 maart) is 'Vriendschap en andere ongemakken'. Dit programma is onderdeel van de programmering van het toekomstige multifunctioneel centrum Allemanswaard te Amerongen en wordt in samenwerking met Regiobibliotheek Z-O-U-T georganiseerd.

Aanvang voorstelling: 20.15 uur, ontvangst vanaf 19.15 uur. ocatie: Bibliotheek Amerongen, Burg. Jhr. V.d. Boschstraat 44. Toegang € 12,50, (met Bibliotheekpas € 11,00, en voor jongeren en studenten € 7,50). Kaartverkoop via www.cultuurhuizenheuvelrug.nl of bij Bibliotheek Amerongen.

advertentie
advertentie