Ingezonden: Oude waarheden

9 maart 2012 om 00:00 Nieuws

De firma Nederland wordt door Brussel op de vingers getikt. De 'leiding' neemt dit ter harte en gaat vergaderen om bezuinigingen te bespreken.

De firma Utrechtse Heuvelrug staat onder curatele van Utrecht. De 'leiding' gaat gewoon door met spenderen en maakt plannen voor nog grotere uitgaven. Kleine 'gezochte' besparingen en de inwoners meer belasten leveren 'peanuts' op.

'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald'. Stop de bouw van het extreem dure, verkeerd gelokaliseerde gemeentekantoor, nu kan het nog! Kosten zullen zeker overschreden worden.

'Zet de tering naar de nering'. Ga niet een nieuw politiegebouw neerzetten als er een prachtig gemeentehuis in Maarn leegstaat. Dit kan door de goede locale aannemer verbouwd en ingericht als een representatief politiebureau. En stuur die dure externe adviseurs naar huis.

'Hak een Gordiaanse knoop door'. Zowel het eventuele gemeentekantoor, als een nieuw politiebureau op die locatie, zullen bijdragen aan de toename van de reeds bestaande verkeersinfarcten in het centrum van Doorn. Leg een rondweg om Doorn aan. Zie hoe dit Woudenberg heeft gered. Frits van Os , ondernemer op het Plein 1923 en bestuurder van Doorn bepleitte dit al in 1928.

J.C. den Toom.

advertentie
advertentie