Nederlagen voor Volleerteams

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Met slechts wedstrijden voor de mannen en de vrouwen van Volleer was het volleybalprogramma mager deze week. Beide ploegen leden nederlagen. Die van de vrouwen tegen Majella (3-1) was verwacht, die van de mannen bij VCH, eveneens 3-1, niet.

Vrouwen

Ondanks de nederlaag bij Majella was trainer/coach Luuk Jothmann tevreden over het spel van zijn vrouwen. ,,We waren thuis kansloos tegen Majella. Volleer speelde nu een goede wedstrijd, het begint, na een aantal moeizame weken, weer te lopen.'' Na een aarzelende start kwam Volleer langzaam maar zeker onder de servicedruk van Majella uit, maar kon het gat niet meer dichten (25-18). ,,In de tweede set speelden we heel sterk. De afwisseling die met name Olga de Klein in de aanval bracht, gaf de ploeg zelfvertrouwen. We verkrampten niet toen we voorbij de 20 punten kwamen en de set werd keurig met 25-22 gewonnen.'' Daarna was Majella weer de meest stabiele ploeg. Ondanks succesjes met een driemansblok op de sterkste aanvalster kon Volleer niet opnieuw verrassen (25-19). Daarna viel alles weg. Majella scoorde aan de lopende band (25-10) en zo kwam Volleer niet verder dan 3-1. ,,Toch ben ik tevreden over de manier waarop we drie sets lang partij hebben gegeven,'' besloot Jothmann.

Mannen

Aan de reeks overwinningen van de mannen kwam tegen VCH een einde. Stefan Wendling: ,,VCH was een ploeg, die we thuis weliswaar hadden verslagen, maar ook toen hadden we veel moeite met hen.'' Toen de eerste set met 23-25 werd gewonnen, leek Volleer opnieuw op winst af te stevenen. Maar de thuisploeg herstelde zich. ,,Er was een speler bij die vanuit alle posities onze verdediging wist te passeren en wij slaagden er niet in daar voldoende aanvalsdruk tegenover te stellen.'' VCH liet Volleer niet meer in zijn spel komen en stuurde de mannen van Jonathan Kits na 25-21, 25-18 en opnieuw 25-21 met de tweede seizoensnederlaag naar huis. Voor de stand heeft dat weinig gevolgen: Volleer blijft royaal aan de leiding, maar heeft de waarschuwing hopelijk genoteerd.