Ingezonden: 'Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald'

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

In 'De Kaap' van donderdag 23 februari 2012 staat op de voorpagina het trieste bericht "Leersumse bieb moet dicht", met de ondertitel "Subsidies gaan omlaag, de Ozb gaat omhoog".

Je zou verwachten dat de gemeenteraad het belang van de bibliotheek in iedere woonkern van onze gemeente zou onderkennen en zelfs prioriteren!

In de eigen publicatie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Subprocuct 510.0 Openbare bibliotheek) staat: "De bibliotheek is niet langer alleen maar een uitleenplek van boeken, maar vervult een belangrijke rol in het maatschappelijk midden. Naast uitleningen worden er activiteiten georganiseerd ten behoeve van educatie, recreatie, informatie en ontmoeting."

Bijzonder daarbij is verder dat deze bibliotheek ook nog eens gevestigd is in één van de twee cultuurhuizen binnen onze gemeente, namelijk het 'Cultuurhuis De Binder'. Ja, niet alles zit alleen maar in Doorn, al lijkt het er wel steeds meer op. Het voorstel is eigenlijk te triest voor woorden.

Heel tegenstrijdig dan ook het artikel daaronder: "Feestje bij het nieuwe gemeentekantoor" met als 'Pamboer-maître' de breed lachende VVD-wethouder Roy Pamboer die 'voor de muziek uit' in het gat van de bouwput (zonder pers) afdaalt, met de uitspraak "De bouw van het gemeentekantoor gaat nu echt beginnen."

Nee daar moeten we trots op zijn. Hoe ver kun je als gemeentepoliticus en bestuurder afstaan van de gevoelens van je inwoners?

De bouw van dit prestigieuze gemeentekantoor is nu juist DE reden, waarom onze bij aanvang financieel gezonde gemeente nu afgegleden is naar armlastig en recent bij de provincie onder curatele is gesteld.

Toen de bouw van het nieuwe gemeentekantoor nog gestopt had kunnen worden, en tot in ieder geval heroverweging werd opgeroepen door een petitie "Stop de bouw van het Gemeentekantoor in Doorn nu het nog kan" werd dit door de huidige gemeenteraad naast zich neergelegd. Onze bestuurders zaten daar helemaal niet op te wachten. Pamboer destijds:"Wat moet ik er mee" en ''Een hernieuwd onderzoek naar de betrouwbaarheid van de huidige cijfers lijkt mij overbodig''.

Ook de andere coalitiepartijen GroenLinks/PvdA en D'66 hadden helemaal geen zin in uit- of afstel waartoe opgeroepen werd. Nee je kiezers heb je maar één keer in de vier jaar nodig en de rest van de tijd maken we het zelf wel uit.

Een bekend gezegde luidt: "Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald", maar daar hadden onze gemeentelijke bestuurders van de VVD en GroenLinks/PvdA en D'66 geen boodschap aan toen dat nog kon.

Een pagina verder in de krant staat "Avond GroenLinks/PvdA over bezuinigingen", waarbij opgeroepen wordt om (nu wel) mee te denken. Weer zo'n wassen neus? Maar het klinkt wel leuk en populair om mensen het idee te geven dat hun mening telt.

Het is te hopen dat de kiezers binnen onze gemeente, als de politiek ons weer een keer nodig heeft bij gemeenteraadverkiezingen, zich goed weten te herinneren aan welke partijen we dit wanbeleid te danken hebben!

Ruud en Pearl Mosk

Amerongen

advertentie
advertentie