Smaak- en proeflessen

5 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Albert Heijn wil een gezonde leefstijl voor kinderen leuk maken en biedt daarom de groepen 6 en 7 van VSO de Sprong, het Visnet en de Meander in Maarsbergen, Elst en Leersum smaak- en proeflessen aan. In deze lessen wordt gezonde voeding op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen gebracht.

De smaak- en proeflessen op donderdag 15 maart leren leerlingen van groep 6 hoe smaak werkt en hoe ze verschillende smaken kunnen onderscheiden. Ook maken de lessen duidelijk waarom gezond eten en drinken belangrijk is voor hun lichaam. Leerlingen in groep 7 leren welke functies verschillende voedingsstoffen hebben voor het lichaam. Daarnaast ontdekken ze 'als kleine professoren' op een interactieve manier in welke producten van de Schijf van Vijf goede voedingsstoffen zitten. Bij de lespakketten horen ook weer gratis boodschappenpakketten die op donderdag 15 maart afgehaald kunnen worden bij de Albert Heijn aan de Honingraat in Leersum. Dit jaar nemen 160.000 leerlingen in heel Nederland deel aan de smaak- en proeflessen.

Ik eet het beter

De smaak- en proeflessen maken onderdeel uit van het Ik eet het beter-programma. Ik eet het beter is het overkoepelend educatief platform van Albert Heijn gericht op kinderen in groep 5, 6, 7 en 8. Onder dit platform vallen verschillende initiatieven die leerlingen actief aanzetten tot een gezond voedingspatroon waaronder in maart de smaak- en proeflessen voor groep 6 en 7 en in april de KlassenLunch voor groep 8. De lesmaterialen zijn ontwikkeld in samenwerking met externe onderwijsspecialisten en met advies van het Voedingcentrum.

advertentie
advertentie