Einde bekeravontuur Enervomannen

27 februari 2012 om 00:00 Nieuws

Mannen

HEUVELRUG - In de thuiswedstrijd tegen Vives 2 is een einde gekomen aan het bekeravontuur van de mannen van Enervo. De spannende kwartfinale ging met 1-3 verloren. De vrouwen van Enervo ontvingen Protos 3. Dat werd een eenvoudige 4-0 overwinning.

het mannenteam van Enervo is uitgeschakeld voor de beker. Vives 2 was drie sets net iets eerder bij de 25 punten. Coach Arjan Smit, normaal gesproken reëel reagerend op de uitslagen van zijn team, was nu toch licht geëmotioneerd. ,,We zitten ook in de competitie bij dit team in de poule en zij wisten dat we in feite sterker zijn. Dus werd het gezocht in provocerend gedrag en daar trad de scheidsrechter helaas niet tegen op. We moesten er daarom veer energie in steken om vooral rustig te blijven en niet te reageren op dit weinig met volleybal te maken hebbende gedrag.'' Nadat op 22-22 in de eerste set een kansloze actie van Vives werd 'beloond' met een dubbelfout, gooide de scheidsrechter nog wat olie op het vuur en ging de set naar Vives met 23-25. Dat werd ook de stand in de tweede set waarna Enervo er in de derde set in slaagde om de spanning terug te brengen (25-19). Smit: ,,In de vierde set waren er wisselende kansen, maar ook die ging weer met 23-25 naar Vives.'' Zo miste Enervo de halve finales op een onverkwikkelijke manier. ,,We nemen in de competitiewedstrijd wel revanche, dan weten we hoe ze denken te winnen en zijn we daartegen gewapend.''

Vrouwen

En weer werd er een tegenstander kansloos afgeserveerd door de Enervovrouwen. Ditmaal moest Protos 3 ervaren dat Enervo zich door niets en niemand van de wijs laat brengen. Even leek het erop dat Protos het Enervo in de eerste set lastig zou kunnen maken, maar een korte tempoversnelling was voldoende voor de winst (15-9). Daarna speelde Enervo twee sets lang met de Utrechtse studentes (25-12 en 25-11) om in de vierde set weer wat kalmer aan te doen (25-19). Niet alleen de vijf punten van deze wedstrijd, maar ook het verlies van VTC Woerden 3 brengt de titel met grote snelheid dichterbij. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de voorsprong maar liefst 14 punten en staat nummer drie Switch 2 al op 24 punten achterstand.