Lezing in Parklaankerk

24 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Wim van der Ende geeft woensdag 7 maart een lezing over het Pieterpad in de Parklaankerk. Aanvang 20.00 uur.

De weg voert van Waddenkust tot Zuid-Limburg, bijna vijfhonderd kilometer door streken met een eigen cultuur en dialect. Wim van der Ende is al vanaf 1980 betrokken bij dit meest bekende Lange Afstand Wandelpad. Hij vertelt over de geschiedenis van het Pieterpad en wat er zoal komt kijken bij het maken van een wandelpad.

De aanwezigen maken op heel bijzondere wijze kennis met het eigen land door zijn verhalen en prachtige foto's. Vooral de streekculturen komen sterk naar voren tijdens deze voettocht tocht door Nederland. Voor veel wandelaars is het Pieterpad het begin van hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Maar met minder wandelaspiraties valt er deze avond ook veel te genieten. Voor anderen kan het nagenieten zijn. Iedereen is welkom.

Wim van der Ende studeerde Sociale Sociografie, is fotograaf en publicist en woont in Zeist. Zijn foto's zijn te zien in veel wandel- en fietsgidsen. Entree is € 5.50 voor leden, € 6.50 voor niet-leden.

advertentie
advertentie