Prima overwinning SVL tegen het hoger gesitueerde VVA '71

1 maart 2012 om 00:00 Voetbal

0-1 David Bouwmeester, 0-2 Willem Baay, 1-2 Gary Chen

LANGBROEK - SVL kwam goed uit de noodgedwongen lange winterstop en won met 1-2 van de nummer 3 in de eerste klasse, VVA'71. Alhoewel SVL goed aan de wedstrijd begon en via Thomas Malolepszy een eerste goede kans kreeg, was het na een zestal minuten VVA dat het initiatief in handen nam. Toch wist SVL, mede door goede reddingen van keeper Geert Willem Merkens de nul te houden en kwam zelfs op slag van rust op een 0-1 voorsprong door een treffer met het hoofd van Bouwmeester. In de 47e minuut was het Baay, die voor SVL het tweede doelpunt voor zijn rekening nam en uitbreidde naar 0-2. Tot aan de 85e minuut hield SVL dapper stand, maar kreeg vervolgens een strafschop te verwerken die de aansluitingstreffer betekende voor de Achterbergers. Met direct daarna een rode kaart voor Malolepszy (2x geel), betekende voor SVL dat de ploeg de resterende laatste 5 minuten met tien man verder moest. Maar de formatie van trainer Jan Gaasbeek hield stand en nam drie belangrijke punten mee naar Langbroek.