Musicalsterren bij Radio 90FM

18 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/REGIO - De Musical Star van Radio 90FM is een jaarlijks terugkerende zangwedstrijd voor iedereen die van musicals en zingen houdt. Op 4 maart vindt voor de vierde keer de finale plaats in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede waar de kandidaten strijden om de titel De Musical Star van Radio 90FM 2012. De voorstelling begint om 14.00 uur en de entree is € 7,50.

Om een plaats in de finale van deze musicalzangwedstrijd te bemachtigen komen zangers en zangeressen naar de studio van Radio 90FM in Leersum, waar ze een musicalnummer opnemen. Er zijn in deze zangwedstrijd twee categorieën: jeugd van 9 tot en met 15 jaar en een categorie volwassenen, van 16 jaar en ouder. Ook kunnen zich duo's inschrijven. De opnames worden naar de jury gestuurd en deze bepaalt, alleen op de zangkwaliteit - de jury is niet bij de opnames aanwezig - welke kandidaten goed genoeg zijn om in de finale te laten zien dat juist zij in aanmerking komen voor de titel De Musical Star van Radio 90FM 2012.

De finale

De finale vindt plaats in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede waar alle finalisten zich van hun beste kant laten zien. Tijdens de optredens let de jury niet alleen op de zangkwaliteiten, maar ook op de performance van de kandidaten. De jury bepaalt wie er met de eerste, tweede en derde prijs naar huis gaan. Dit geldt voor beide categorieën. De winnaars krijgen een fraaie trofee en kaartjes voor een musicalvoorstelling in Nederland. De winnaars treden na de prijsuitreiking nogmaals op en tot slot is er een optreden van de winnaars van 2011.

De Musical Star van Radio 90FM is voor de deelnemers en hun familie een spannende gebeurtenis en voor het publiek een aangename besteding van de zondagmiddag. De voorstelling wordt gepresenteerd door ester Dijkema en Sabine van Helden en wordt live uitgezonden op Radio 90FM.

Kaarten bestellen

Kaarten voor deze voorstelling kosten € 7,50 en kunnen worden besteld via kaartverkoop@calypsotheater.nl of in de muziekwinkel van Tom van Ginkel aan de Achterstraat 1 in Wijk bij Duurstede.

advertentie
advertentie