Tabaksteeltmuseum neemt afscheid van voorzitter

10 februari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na een korte wintersluiting opent het Tabaksteeltmuseum Amerongen op zaterdag 18 februari haar deuren weer voor het publiek. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan uitbreiding van de collectie, nieuwe activiteiten en het ontwikkelen van educatief materiaal voor basisscholen. Op vrijdag 17 februari vindt de officiële seizoensopening plaats, waarbij alle belangstellenden van harte welkom zijn.

Uitbreiding collectie

Twee nieuwe stukken uit de collectie hebben een mooie plek hebben gekregen in het museum. Een knotsknop uit Chili, gevonden in guanomest voor tabaksbouw, en een maquette van een tabaksschuur, vervaardigd door Dave Pezarro. Voor beide stukken zijn respectievelijk een paneel en een nieuwe vitrine verworven. Tijdens de seizoensopening wordt het paneel met de knotskop officieel onthuld en kan vervolgens kennis worden genomen van de bijzondere geschiedenis en de herkomst van deze knotskop.

Wisseling voorzitterschap

Na tien jaar legt Wim Eimers zijn functie van voorzitter neer. Wim heeft zich de afgelopen jaren intensief voor het museum ingezet, maar vindt het nu toch tijd om het stokje over te dragen. Wim blijft als vrijwilliger nog nauw aan het museum verbonden. Tijdens de seizoensopening is er gelegenheid om afscheid te nemen van Wim en kennis te maken met zijn opvolger Pieter Schalk.

Wijziging openingstijden

Vanaf 2012 heeft de VVV geen balie meer in het Tabaksteeltmuseum. In verband daarmee zijn ook de openingstijden van het Tabaksteeltmuseum gewijzigd. Het Tabaksteeltmuseum is nu elke dag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het Tabaksteeltmuseum gesloten.

Programma vrijdag 17 februari

Welkom: 16.00 uur - 16.15 uur.

Onthulling paneel knotskop - 16.30 uur.

Afscheid voorzitter Wim Eimers en kennismaking Pieter Schalk.

advertentie
advertentie