Wildgroeifestival door Lotte Bos, Barbara vd Sande, Jeanne vd Zee, Manon Scholten, Marjolein Schouten vd Velden-de Rijk
Wildgroeifestival door Lotte Bos, Barbara vd Sande, Jeanne vd Zee, Manon Scholten, Marjolein Schouten vd Velden-de Rijk Studio Rijkvol

Ambacht centraal bij festival voor jong en oud

26 maart 2018 om 16:06 lokaal

MAARN Het eerste Wildgroeifestival van Maarn staat in de steigers. Iedereen is op 7 april tussen 11.00 en 17.00 uur welkom op de boerderij 'Proefland' aan De Venen 11 in Maarn. Het bruist er van de creativiteit. Ideeën opdoen of een workshop volgen? Het kan, net als even bijkletsen op een hooibaal, onder genot van iets lekkers van één van de foodtrucks, en dat terwijl de kinderen ravotten. ,,Gezelligheid in een ontspannen sfeer. Het stadse in het buitengebied", aldus Jeanne van der Zee.

Monique José Timmermans

En dat laatste komt niet uit de lucht vallen. ,,We hebben allemaal in de stad gewoond, Utrecht, Amsterdam en zijn voor het groen, de ruimte en de kinderen naar het dorp verhuisd. Heerlijk natuurlijk, maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan." De vijf dames die nu de drijvende kracht achter het Wildgroeifestival zijn, zijn recent naar Maarn verhuisd en hebben een creatieve achtergrond. ,,Maar we kenden elkaar nog niet. Wel had ieder van ons behoefte aan het ontmoeten van meer creatieve mensen, om een netwerk op te bouwen en natuurlijk aan gezelligheid", vertelt Marjolein de Rijk, waarbij iedereen instemmend knikt.

IDEEEN ,,Dan ga je kijken of je zelf mensen kunt vinden om een leuke dag te organiseren, leuk voor onszelf en voor bezoekers. En zo is deze groep gegroeid. Allemaal ken je weer iemand, die de ander niet kent: via school, uit de straat, van een ander clubje. Samen borrelen we over van ideeën, die we hebben samengevat op een moodbord. Belangrijk is dat we onszelf willen presenteren als ondernemers in een creatief vakgebied. Het Wildgroeifestival is – ondanks de foodtrucks – zeker geen food of proeffestival."

LOCATIE Het plan kwam na drie maanden praten en brainstormen in een stroomversnelling met het vinden van de locatie: Boerderij Proefland aan de Venen 11 in Maarn. ,,Een geweldige locatie en een jong, inspirerend bedrijf, zij denken enorm mee. Bovendien biedt de boerderij de mogelijkheid om het bij slecht weer het hele festival makkelijk naar de overkapping van de schuren te verplaatsen. Iedereen kan dan droog staan en zitten." De datum werd geprikt: zaterdag 7 april en daarmee lag er voor iedereen een deadline.

MARKT Niet alleen wat de organisatorische voorbereidingen betreft, maar ook in het produceren van voldoende werk om te laten zien aan de bezoekers. Een minimarkt met gebreide kleding, fotografie, sfeermakers voor in huis en de jonge bezoekers kunnen spelen en ravotten, varkentjes aaien, workshops volgen, broodjes bakken of bijvoorbeeld geschminkt worden. ,,Het broodje is gratis als je lopend of met de fiets komt."

VERBINDEN Het lukt de dames zeker. ,,We hebben allemaal ambitie en zijn pragmatisch. Het hele project moet haalbaar zijn en zo leuk en succesvol dat we het een vervolg kunnen geven. Dat is wat we graag willen. Dan kunnen we de verbinding blijven leggen tussen de (rand)stad en de natuur met het goede dat de Heuvelrug te bieden heeft. Want daar zijn we als recente inwoners van Maarn zeker van overtuigd."

FACEBOOK Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het Wildgroeifestival Utrechtse Heuvelrug. Entree is gratis. Deelname aan activiteiten kost tussen 2,50 en 12,50 euro per persoon. Er is geen pinautomaat aanwezig.

advertentie
advertentie