Ondernemend Heuvelrug: CD-Artline

16 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

Met de hulp van de eigenaren Hans, Ria en zoon Marcel Verdurmen is het vinden van de juiste cd of dvd een koud kunstje. Het drietal staat altijd klaar om vragen van klanten te beantwoorden. Speciale verzoeken krijgen ze ook regelmatig. ,,Muziek is emotie. Soms komen mensen uit Maastricht of Groningen naar ons toe, omdat ze dezelfde dag nog een lievelingsnummer nodig hebben. Dat is vaak voor een bruiloft of begrafenis,’’ aldus Hans. Regelmatig komen er ook klanten die iets op de radio hebben gehoord. ,,Negen van de tien keer vinden we het, maar het is wel makkelijk als we weten wanneer ze het gehoord hebben,’’ vertelt Ria. CD-Artline heeft naast het grote assortiment cd’s en dvd’s in de winkel aan de Traaij ook een uitgebreide webwinkel, waar gekozen kan worden uit meer dan 250 duizend titels. ,,Iets opsturen vanuit de winkel kan ook,’’ aldus Hans, die soms zelfs de auto pakt en een cd of dvd bij mensen thuis brengt.

DRIEBERGEN - CD-Artline, een speciaalzaak vol cd’s en dvd’s is een unicum. In de wijde omtrek is er geen vergelijkbare winkel te vinden. Klanten kunnen er al twintig jaar rustig zoeken tussen de duizenden cd’s en dvd’s of op hun gemak muziek beluisteren aan een van de vier luisterplekken.

door Rose Carry Lokin

Hans begon zijn muziekcarrière in 1967 bij Staffhorst in Utrecht. In het filiaal in de Nachtegaalstraat werd hij ingewijd in de klassieke muziek. Een muziekgenre dat hem nooit meer heeft losgelaten. Door reorganisatie in de jaren tachtig maakte hij een uitstap naar de kaashandel. ,,Maar de muziek bleef trekken,’’ aldus Hans. Samen met zijn vrouw Ria begon hij daarom een eigen winkel aan de Traaij. Zonder ook maar één seconde na te denken weet Ria de exacte datum te noemen. ,,Dat was op 21 februari 1992, nu bijna twintig jaar geleden. Een vriend had ons gewezen op het pand in Driebergen. Nadat we een marktonderzoek hadden laten uitvoeren en vervolgens een verbouwing achter de rug hadden zijn we hier nooit meer weggegaan,’’ aldus Ria. Na zijn studie economie is ook zoon Marcel in de winkel gaan werken, waar hij zich het merendeel van de tijd bezig houdt met de webwinkel en de marketing. Dat maakt CD-Artline tot een echt familiebedrijf.

CD-Artline heeft als specialisatie klassieke muziek en is dealer van de Vereniging Klassieke Zaken. Iedere twee maanden staan er in het tijdschrift voor liefhebbers van klassieke muziek recensies van nieuwe klassieke cd’s met daarin ook vijf of zes aanbiedingen. Voor het twintig jarig bestaan houdt CD-Artline ook een actie. Vanaf 21 februari krijgen klanten een waardebom met 20 procent korting voor een eerstvolgende aankoop.

CD Artline, Traaij 1c, 3971 GB Driebergen. www.cdendvd.nl. Openingstijden winkel ma 13.00t/m 18.00, di t/m do 9.30 t/m 18.00, vrij 9.30 t/m 20.00 en zat 9.00-17.00.

advertentie
advertentie